Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
如果唔要咁多lan 位想細啲,linksys velop 都唔錯
華碩隻新router ax11000好似好勁
搞到我都心思思想買
如果你會換s10 咪換囉 依家得s10用到ax wifi, 如果唔係既話買返gt5300都一樣
除左個ax wifi 之外,個規格基本同gt5300一樣,無野係勁左

呢隻? 平咁多既
廳入房條LAN線行得100mbps
想問下用mesh wifi或者homeplug都可以行到1000mbps?
velop 有兩款,一款雙頻 一款三頻,同orbi 同速度係三頻,不過你唔多流量雙頻都好夠玩。之前推介巴打買 佢裝完實測速度唔差三頻好多
mesh wifi 用wireless backhaul 連接子機最高可以去到2xx-3xx Mbps, home plug 就算啦 隨時仲慢過你條100Mbps lan
唔該晒
咁我都係搞搞條線
Homeplug 不了
最主要睇埋你屋企大細,再想要幾多lan port, 同埋行雙/三頻,價錢等等。依到啲巴打如果用mesh都係orbi / velop多 。 想知orbi rbk23啲野就可以睇番之前我放過出來既野。 velop就搵單眼巴。我地和平共處既
岩岩見到小米準備出mesh
監控mesh
Mesh雙雄
依啲野我唔清楚啦
聽日終於上1000Mb
買咗linksys 5port gigabyte switch 鋁盒都係149
1000mb 我都記得由100mb上1000mb,發現個世界唔同晒
我都想試下1000Mbps 既感覺係點 可惜屋企人覺得100Mbps 就夠唔比上
100mb/200mb
500/1000係唔同既線
大個仔啦,自己比錢
可以自己比錢我就一早比左錢唔係問題,一個月食小餐好野都已經夠比,但問題係佢地唔比入屋
同68相差幾十 ja wo
有無巴打知Velop set左一個係主機之後
係咪唔可以用返衛星機做主機?
有錢真好
你有冇10G boardband先?無禁快既bb你要禁快既router行內聯網好似有啲浪費
Velop無分主同衛星,orbi先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞