[Sorry Ball]車路士球迷討論區

1001 回覆
11 Like 33 Dislike
硬又唔受 軟又唔要
有戰術又話跟唔到學唔到
想點呀
親車記者 Matt Law 指車路士未來一個月的成績將決定教練 Sarri 命運,假如2月成績不佳,Sarri 將被解僱,而最有可能的頂替者則為助教Zola。 (球隊認為取得下季歐聯資格比起奪得聯賽盃/足總盃更為重要)

報導亦指出部分球員對 Sarri 不滿的地方包括過於依賴Jorginho、缺乏Plan B、訓練過於單調、訓練時間過遲(Sarri 一般傾向於下午3時訓練,而之前幾位教練都是由早上開始訓練)

------------------------------------------------------------------------------------

Times 報導則指車路士不希望於 Sarri 執教7個月後就立即將其解僱,只會在下季歐聯資格無望的情況下,油王 Abramovich才會就此介入。

另外包括女總監 Marina 在內的高層亦對 Sarri 表示同情,因為 Sarri 於上年7月中段才接手球隊。

假如 Sarri 夏天繼續留任,將會推動球隊進行換血。

同情
好坦白講
你話沙利依家有冇問題
當然有問題
但係咪炒左佢就可以簡單解決到問題?

最大問題係出於班球員同高層
炒個教頭有幾難?
車仔換教頭仲易過換球員
毒瘤/更衣室大佬就走極都走唔到
炒左沙利 你覺得請邊個黎先可以滿足到高層同時又滿足到班大帝?
(唔好講施舟,仲要諗埋人地想唔想黎..)
高層唔support唔課水,大帝一唔中意你就hea踢逼宮
根本就請邊個黎教都死

沙利一開始黎到已經話諗過呢個問題
點解之前啲教頭永遠過唔到第三季
第一/二季拎英超 但之後一定係敗走
其實佢心水咁清 點會唔知咩問題
我覺得都因為咁 佢先成日叫買返拿記啲人
用返舊人一黎唔洗再教sarriball
二黎慢慢換走啲人 避免到時又比呢班大帝逼宮

高層問題就冇得solve架啦 諗都廢事諗
想有心搞既就一定要重建 唯有係球員方面著手
好似哥9咁搞好返個更衣室 隊波唔係由球員話事
我覺得咁先係治本
嚟緊呢個暑假,大膽d講足以影響未來5年嘅路,尤其係如果之後ban2年轉會
青訓 (呢幾個月好明顯重視咗呢個問題)
夏狗去留
Football sytle (炒煙蛇=9成玩返防守)
油王心態有冇變
未見過一間球會可以上至高層,下至球員都垃圾成咁既地步
唔係講笑,啱啱呢場好有末期雲加陣味
第一次俾人炒到手都震埋
睇車咁耐都未試過比人中出6連發
果晚之後
身邊d 同事/朋友
甚至連d 3唔識7 行過既路人
都提我琴晚6球爽唔爽
1000萬鎊買返黎入得1球既人都咁講
其實真係唔少人睇死沙sir
好黎好去, 自己辭職好過俾人開刀啦....
癡撚線 班人有無咁麻撚煩
問題係沙利鐘意用老野、人又固執
Pedro, Willian 打得幾差都唔用Odoi
後備有ampadu 都要球會駛50m買Barella

我唔想佢走住
但明顯內部有一部分人唔妥佢
包括Odoi

要坐正了?
蘇B
zola教波廢到仆街
高層問題就冇得solve架啦 諗都廢事諗 <--- 同意之極
想有心搞既就一定要重建 唯有係球員方面著手 <---- 都係同意之極

不過有矛盾既地方
就係高層唔科水或者唔一炮過去追某一個頂級球星
其實都重建唔到, 因為單單Deal都只會係plan bcd
搵個好助教幫幫佢應該ok
Eg Steve Holland

Btw
自從佢走左之後
干地都收左皮
英格蘭世界盃入四強
其實佢幾有料
衰過poyet...
無錢買人不如請番肥賓算
咁多英超經驗
爭下前4同盃仔應該唔錯

留意regista
一個steve holland一個幼幼Jody morris都係有料助教
如果上邊啲消息係真既
我覺得更加要支持沙利
你班大帝想點撚樣
操到你嘔又唔鐘意,遲啲操又唔likey
我諗特別係對阿記嗰場之後,沙利公開罵班球員令個磨擦更大
何況呢班球員唔少都步入三十,換血係遲早既事
膠層請得沙利,就應該再比啲投入同信心佢打到教練同高層想踢既風格(高層都唔想再比錢炒教練掛)
Zola教寧願搵返daddy
但沙狗自己都用老野

講到底,沙利係咪一個合適既重建領隊
煙蛇而家擺明同班高層講
你請我返黎教嘅進攻足球就係咁 唔洗旨意我幫班大帝度個佢哋啱踢既戰術(防守) 你一係買哂我要嘅人比我 一係炒咗我
班高層今次正式捉蟲入屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞