[Sorry Ball]車路士球迷討論區

1001 回覆
11 Like 33 Dislike
Welcome Blanc
好心就唔好再撐佐真奴啦

如果係派路沙維,對手拍過黎輕鬆扭過再俾啦,使咩下下回傳橫傳

仲有個防守數據
望下一三係咩人,都唔係大會既
再望下費甸拖利拉簡迪無一個頭三
咪又係典型佐真奴,量高質低

派路沙維有人比
派路放長傳有人追到護到
沙維短傳係成隊既movement黎
車狗??
一個build-up形既中場,論防守係唔夠力
但戰術上係可以搵人配合
但係沙利有冇?咁多場都唔見問題?

一球 橫傳
兩球 橫傳
三球 回傳
去到第十球就無人走啦

依家就係人人都知佢無擺脫能力,就搵個人跟實佢迫佢就俾唔到上去,走都係返後,效益細

沙維派路有技術,近身Mark容易被過,唯有遮線,咁隊友既走位就有擴闊路線既作用,而且可以向前走

派路隔離都有個護波技術頂級既施多夫,沙維更加唔洗講啦 車仔有乜
施丹上車,夏狗仲走唔走
車仔唔係缺乏林8、泰利、Drogba,係冇佢哋接班人。

唔該車迷唔好再緬懷2012甚麼老兵不死。 林8去鏝城時已36,泰利再冇續約已37,Drogba首次出走已34, 佢哋拼赢歐冠時都超過32,而佢哋離隊時比大多數同位置足球員退役時還要老!

但我想講,如果林8、泰利在歐冠奪標後淡出主力,發揮餘熱帶新人,車仔當 時仲有盧卡古、迪布尼等潛質股,車仔早已建立皇朝。 摩佬返來將車仔中新生代一批送走,加上Granovskaia女皇式管理,車仔陣容早已在歐洲頭50之後!

艾巴車至今冇試過真正挫折,至少油王入主後車仔從未試過連續2季四大皆空情無論點都適用到下季末,艾巴確係大成功:

相比其他近代列強 :

祖記近代試過降班

拜仁試過幾季不入歐冠或被多特壓制

米蘭雙雄墮落多年到國米近年先有D氣息

紅軍冇聯賽冠軍超過1/4世紀

兵工廠才俊不斷走人

皇馬歐冠幾年十六郎

巴塞在朗甸加入前兩三年

曼聯後費sir時期不在話下

車仔每次失敗,好似炒教練就會有返D成績,車仔炒教練速度之快又能確保不會過兩季四大皆空,算係近代絕無僅有,但呢種管理方法令球隊缺乏長遠建隊目標,容易出現兵變,另外感覺車仔係食緊老本,但呢次老本已經食得七七八八,球隊前景不樂觀。

後記: 油王反覆係車仔今日的總結:

艾巴喜歡安插自己喜歡又不兼容球員(s7、托利斯), 導致二人和Drogba、泰利、林8等隊委不和, 成績反覆, 他倆入球率令人失望!

年年要冠軍, 領隊壓力大!

車仔多年確係多工兵, 赢冠軍後又想漂亮傳控+高位壓迫, 史高拉利、波亞斯、現在Sarri都係呢方面專家, 但結果大家知!

摩一係成功, 但更多係艾巴早年巨大投資老本所賜, 佢本人從未為車仔帶來任何歐洲賽冠軍!

另外一次老本係12年歐冠奪冠後, 車仔引入Hazard、Oscar、AZP、Moses (此子雖平庸, 更不斷被外借, 但在干地調教下成冠軍之力), 更有比利時班小妖 (Lukaku, KDB, 古圖c! 後者反骨不提, 但事實佢係借外馬體會差十秒就奪歐冠, 西甲國王杯歐霸都win過, 確無理由返來做Cech後備; 前2者係二三獎彩票, 渣古西布朗17球迪布尼不萊梅9球10助, 就係比急攻近利的摩二送走; 但事實證實車仔當年球探眼光獨到), 當年其實係玩漂亮足球好時機 (Benitez架空林8、泰利兩大球霸, 後生開始上位), 結果請不到哥迪奥拿, 就找返個防反專家摩二, 一定程度令老將回歸, 新人上位機會少

艾巴除了買小妖, 又插手青訓, 花了不少$, 直接降低買巨星或一線即戰球員的資金, 青訓也許是現金卷! 車仔青訓横掃過英超、歐冠, 球員最終多數被賣無法上一隊! 干地扶甸臣上位賠上前4席位也被球迷屌, 你難怪Odoi想走人!

顧念老將, 早已喪失戰力的雞肋Essien米基爾延遲了離隊, 馬達、美利拉斯、舒爾彌呢D就成了過客!

Granovskaia(no姐)女皇式管理, 買兩位水貨都不肯用同一價$買件正貨, 又嫌新援人選年紀大而放棄! 結果球隊實力冇大提昇!

Oscar同kdb撞位

老鼠又同lkk撞

定你天真覺得lkk kdb打後備可以有今日成就

成隊用青訓? 係咪想一世做末來車?定獌狗咁 死用後生仔 到黃金期都無個有成就?
施丹上車,夏狗仲走唔走

點會上車 整花自己cv
施丹上車,夏狗仲走唔走

點會上車 整花自己cv

我反而想雲加黎教
西女人俾D資源有限得好緊要

雲加咁多年冇錢都可以keep到前4
是但俾d錢佢買人應該有d機執到好野
再者要d有才華既年輕法甲兵
我諗雲加有一定吸引力
其實我反而希望唔好炒沙利住
炒沙利既話又黎無限loop
踢返防反兩季換人 西女人又繼續hea9你
寧願依家被大炒輸多兩場
一次過重新執過啲人 執過隊波好過

利申唔迷沙利
但我相信比多啲時間同比佢想要既人會好過無限loop晒錢
沙狗其實唔值得比時間
我相信就算比佢隊拿波里成隊搬黎英超
一樣要做6弟even更低
重建就九成都要 夏狗一走就開始
問題只係煙狗係咪適合重建嘅領隊
施丹上車,夏狗仲走唔走

點會上車 整花自己cv

我反而想雲加黎教

我諗雲加有一定吸引力

其實施丹係皇馬都好少買人
我不嬲撐施丹>>>雲加>>肥普>沙利>>>>>>>>>>all
我不嬲撐施丹>>>雲加>>肥普>沙利>>>>>>>>>>all

請到好教練就即炒沙狗啦
無就比佢玩埋呢季,睇下點
寧願依家被大炒輸多兩場

利申唔迷沙利

咁樣俾人456仲唔炒?
球會炒干地時個個話要佢黎教已經好反感
算啦, 唔黎都黎左, 季初時轉人教真係睇落好似好左d
不過依期真係好似黎料, 將d問題一一咁表露哂出黎

唔係唔想俾時間佢
改打法要時間, 同時改打法都要有相關既球員
轉過黎教之前其實都睇得到車仔已經冇左sugar daddy好耐
限米煮限飯既環境下要改打法都好
你手上面都冇相關既球員時, 其實點俾時間你都冇用
情況就好似將米基爾由AMC改做DMC, 最後變到得返360不輪不類咁

車仔依個球會, 之前有D News都提過油王唔傾向賣盤
換句說話即係高層方法唔會轉, 西女人方針都唔會改變

既然係咁的話,
一隊冇合適既球員打進攻打地面戰既球賽,
加上一個想打進攻打地面戰既領隊帶住,
最終只會變四不像, 睇沙sir post match 既內容都睇到
一係就話mentality 唔得, 一係就只有頭20分鐘係踢佢要既波

用返星爺D戲既對白講:
一個AM, 一個FM, 大家都唔o岩channel

請到好教練就即炒沙狗啦

我驚到時仲衰過16弟........個個都知點對抗車仔時, 其實一開賽就已經冇得打
點會上車 整花自己cv

我反而想雲加黎教

我諗雲加有一定吸引力

鍠狗個班底咁撚勁,又冇英超咁大競爭
煙狗依家好似仲未知個戰術錯係邊度,
好肯定再教落去都係死

請到好教練就即炒沙狗啦

我驚到時仲衰過16弟........個個都知點對抗車仔時, 其實一開賽就已經冇得打

唔會
球員重好有火
夏狗想走就唔會hea踢
點會上車 整花自己cv

我反而想雲加黎教

我諗雲加有一定吸引力

施丹我唔識俾comment, 始終佢手上既係RM, 個個都係好有料既
要佢轉去玩隊2線做Backbone既球隊, 佢係咪可以搞得掂我真係好懷疑

雲加就教左好多年窮西球隊, 仲要打慣左英超既快速節奏
而且唔少青訓都係佢執返黎
阿仙奴雖然次次都係四大皆空, 但冇人投資落球會度都真係唔可以怪雲加

雲加依個選擇我覺得係最好, 可恨既係佢之前都講唔想教返英超
Hazard out isco/coutinho in
Pulisic in willian/pedro out
Kovacic jorginho 二揀一
Alonso 898
Luiz 唔可能長正選
Azp仲有半季redeem自己
Higuian又係睇下半季表現
得kante rudiger kepa 係下年鐵膽
寧願依家被大炒輸多兩場

利申唔迷沙利

咁樣俾人456仲唔炒?

唔係唔想俾時間佢
轉過黎教之前其實都睇得到車仔已經冇左sugar daddy好耐
情況就好似將米基爾由AMC改做DMC, 最後變到得返360不輪不類咁

既然係咁的話,
最終只會變四不像, 睇沙sir post match 既內容都睇到
一係就話mentality 唔得, 一係就只有頭20分鐘係踢佢要既波

用返星爺D戲既對白講:

講咁多即係你寧願繼續loop
請到好教練就即炒沙狗啦

唔會
球員重好有火
夏狗想走就唔會hea踢

見佢真係有火既, 但一時時囉
個情況就好似細路時買隻出奇蛋咁
你係估佢唔到會散步定發威

其實依家佢都有d變到好似安仔咁
古惑到呢.......
白sir please save us!!
我就由摩一開始睇車
其實就算係上季,我都唔覺干地能力上有問題

首先你諗下,達子咁撚廢,夏神唔妥佢,干2上半季都仲keep到

仲有兩隻wb,阿朗係紫巴合踢開可能係本身踢到,摩西斯呢件垃圾比佢撚兩下,第一季都踢到差唔多最佳十一人咁,仲帶動哂世界各地都有教練試三中堅。

第二樣野,佢想贏果陣唔撚執著,一開始踢4後換左兩次陣都開季不順,即刻棄用放題,換摩西踢三中堅,跟著lead全季。

第三樣野,佢要買既位,除左沙皮值得商榷之外,基本係睇通哂隊波有咩問題,就算唔要plan a,比個plan b佢 ,同今年既鏝痢打防反,真係未必冇得搏下。

當然,佢更衣室處理得唔好,無論對老細定球員都係高壓式,係其他隊唔知,至少係車冇可能捱到長時間,但到底呢個係咪好現象?冇左體育總監,高層基本係唔識波既,由佢地掌控買賣大權係咪合理?踢就踢干地套戰術,但人就唔係佢買
球員方面,干一睇到成班球員體能真係好左,唔多唔少都係因為干地操得多。呢家球員收左人工,但因為唔妥教練就9踢,係咪都係有問題?如果林奠因為民望低就咩都唔撚做,反正佢做咩都比人屌不如日日打下golf,香港人會點睇?
另外佢換人的確係慢,但你睇番除左以前全盛摩狗識禁制,其實呢家大部分教練換人都係偏保守。

至於煙蛇,我覺得佢係冇干地咁有料,因為佢好堅持自己果套,好少變通。佢都有講,佢果套戰術係需要球員不斷走位。但你諗番,哥狗曼城第一季都係咁,只係佢除左買人,仲會一個個咁教佢地走位(有條片佢逐步咁教丁力走位),今年已經係第三年,同佢地比較好似有少少唔公平。
拿玻里果三短配合真係好勁,個人能力係冇夏神咁好,但果三個既chemistry 一定屌打我地,呢d其實都係煙狗教既,但明顯係要時間

尋日果場,唔多唔少都係球員問題,理論上應該3:0差唔多,只係太多人放棄左場game咁,冇哂鬥志。

煙狗係有問題,但高層問題唔會少得過佢地,每次有問題就換教練,由得班球員覺得佢地可以決定教練去留,而唔係踢好自己。

有感而發,講得好亂,但我心態真係崩潰左,見諒

Btw,哥狗對班球員都好嚴,你唔聽話就雪(辛尼),但唔係話呢個世代咩都要聽哂球員,好睇老細表態。車就係比到個態度你話,球員唔滿意可以9踢唔會有事,永遠係教練食屎。曼城就係,哥狗大哂,佢買咩人就盡力買,就算踢得起,你態度有問題?支持你雪佢。呢個就係我地兩邊個分別

全文重點 高層問題

始終最大問題係,哥狗雪人,都仲有人代替到唔聽話嘅球員,垃圾車呢?雪咗世三用邊個?干地嗰時雪巴西幫又用到邊個?更加唔好講郁沙皮呢條麻煩友時係真係冇前鋒用要俾其他隊撳著搶

球員之間冇競爭真係大問題黎
我今埸踢得屎又點 反正下場都係我正選架啦 是撚但啦
[quote][quote]其實我反而希望唔好炒沙利住
寧願依家被大炒輸多兩場

利申唔迷沙利
咁樣俾人456仲唔炒?

唔係唔想俾時間佢

既然係咁的話,

用返星爺D戲既對白講:
我夠知依家有咩問題啦
但我寧願借今次機會斬掉重練
好過繼續換教頭 繼續球員大過天 繼續季季屌西女人
咁樣我更加睇唔到車仔有希望....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞