[Sorry Ball]車路士球迷討論區

1001 回覆
11 Like 33 Dislike
企定定晌度果個咪佢囉
唔識呀大佬
好似daddy咁 係得咁多料
就算4後衛前面6隻都好多玩法,試下都好呀
又唔係要佢完全改style,控傳都可以唔同陣啫
佐狗個位就係拎波 見人走位就一腳彈過去
但係現實就係 佐狗一拎波 個個企定係度面向佢 佢傳條撚 最後要死死地氣傳返比中堅 啲人先開始行兩步 仲話要killerpass

拎冠個年都要馬迪逗住法比 加埋沙皮咁識走位 有速有身位先長傳kill到
你覺得入到波
當年法比沙皮點同,呢兩件直頭世界級,唔洗教都入到波
https://twitter.com/WhoScored/status/1092837758983237633?s=20

https://twitter.com/CFCWriter/status/1094211940539400195?s=20

WhoScored.com
@WhoScored
Most times possession won in the midfield third in the Premier League this season:

🥇 W. Ndidi — Leicester (113)
🥈 Jorginho — Chelsea (112)
🥉 D. Rice — West Ham (110)

+ 今季車仔distance covered per 90 mins 最高球員
真係好想睇下干地進化到424全攻型係咩樣
跑咁多都幫唔到防守
佐狗問題係活動範圍唔夠廣(雖然喺呢套戰術下都好難廣)而唔係走得唔夠多,不過原罪啊嘛,是旦啦
其實睇數據
Kante、Jorginho、Barkley、kovacic 都一場跑成11km
算跑得多
但打出黎既效果好似各有各踢
波牛跑咁多,0作用
干2季plz
以前法比都跑好多 但係冇作用 真係得個跑字
防守數據已經係中場入面第二,都俾人 jer,是旦啦
就算哥帥都有轉過好多次陣啦,得一套433咩
人地3後衛都玩過,就算出假9都勁到,沙真係得咁多料

另外沙係球隊打得唔好時,只係識攤大手個兩句就算,哥帥幾肉緊,就算炒緊幾蛋,球員打得唔好照鬧,近年真係得干1 有呢個感覺

戰術又輸,又唔夠能力鼓勵球員,其實點解需要你?
就算比3季你都唔會超越哥迪奧拿,咁點解要比時間你,比左時間你又會話人地早開始過你,曬氣啦 你係得咁多料
上次先貼完佢interception 定唔知tackle仲過過kante
班撚樣又選擇性失明
煙剷被搬茅炒完重申隊波要熟唒佢套433先會轉plan b
我諗佢就算冒住被炒風險都會堅持
今個月咁多場波唔知佢點搞
根本呢個陣無前4就炒得,無論你係咩球風都好,你話你踢到巴塞但無前4就要走
Higuain asking Dean to blow the whistle early just about sums it up

記得沙狗黎之前已經有人預言過佢係果種情可輸到456都堅持自己套進攻戰術既人黎
屌終於預言成真
咁有排輸,黎緊場場硬仗
煙蛇自己都未輸過多過4球
返去打fifa la
Just before he kicked that free-kick Kevin De Bruyne asked someone at the bench if the Chelsea wall is usually jumping. The answer was 'no'.

kdb果球罰球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞