【互動】【喪屍】《凌晨三點,我屋企門口有敲閘聲》(6)

1001 回覆
86 Like 6 Dislike
睇多次AMMS045
多謝支持~
睇嚟大家都發現唔到啲clues
都係唔開估住
點解連登依家無咗notification
病毒果然是他們的傑作。

「針筒注射……」MK妹看著同樣身處車廂內的你們,除了榮叔以外都心知肚明的沉默了。

「……咩意思?」他從座位上徒然站起,走過來將你和阿桂推到旁邊,雙手壓在桌上注視著螢幕。

「榮叔--」「測試員個到寫住『KU』,唔係Sabrina。」他立即打斷了你的話,「你唔駛再講啦,我信佢。」

「就算莎姐真係無份做都好,明知道呢個組織做緊啲呢啲嘢,都仲繼續幫佢哋做嘢……一個咁嘅人你都敢信?」

「我會面對面問佢……係未見到佢之前,我選擇信佢--無論點都唔會變。」他轉身便走出車廂,揹起了放在車尾的步槍離開。「……你哋出發得再叫我,我去附近睇吓。」

你看著榮叔離開的方向嘆了一口氣,心想要在短期之內說服他應該是不可能的事了……也罷,只好一步一步來吧。

當務之急,你們得馬上前往實驗室把麗淇救出--趕在她被說服自願參與人體實驗之前。

……你直覺莎姐決定把她帶走的動機並沒有這麼單純。

「依家點?」阿桂問道。

「你幫我搵吓之前locate咗個嗰GPS signal啊,但……係有無辦法唔send出去?」你略帶尷尬地問。

「緊係有啦,就算唔駛你問我都識睇住啦。」他瞄了瞄你,雙手再次在鍵盤上操作起來。
「……清潭村,搵到啦。」他指著地圖上的紅點說著。

「你可唔可以用部平板影低佢?」

「影?直接port入去咪得囉。」阿桂以一副不能置信的表情望向你,而旁邊的MK妹也不禁竊笑,讓你此時更是尷尬。

「咁多嘢講,打柒你啊啦……」你作勢舉起右臂,正要往他臉上揮拳,嚇得他連忙縮後。

「……你開埋個份『AMMS047』嚟睇吓。」(a)

「……你幫我再search吓有無病毒變異嘅資料?」(b)
B
比卡超~B !
B B B
浩南愈嚟愈唔似毒撚
進化
A
b
慢慢推
Bbbbbb
即係嗰個人本身有啲咩病
A
B
A
A
A
A
大家仲未發現
發現咩
b
AMMS045嘅彩蛋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞