【互動】【喪屍】《凌晨三點,我屋企門口有敲閘聲》(6)

1001 回覆
86 Like 6 Dislike
樓豬呢
起身出文la 樓主
係咪要屌文
好似要
我屌
我屌
我屌 屌 屌
我出力屌
出現
今日起碼出3篇啦
我出力屌
盡量!
寫緊!
走咗去睇其他故
唔好呀成班友等緊你
見到嗰個新年ptgf故好似好hit咁 過咗去學嘢
「點解你會係到嘅?哈哈哈哈,好耐無見!」那個名叫阿桂的人走向黑柴,向他來了一個熱情的擁抱。你們幾人面面相覷,臉上都是一副狀況外的樣子。

「啊,唔記得同大家介紹……佢叫阿桂,係網絡安全及科技罪案調查科到做,我同佢都係喺一次總區嘅聯合行動入面先識。」黑柴邊挪開阿桂的手邊尷尬地說。

「識㗎喂……放低把槍啦。」你壓低音量說道,又拍了拍MK妹的手,示意她把手槍收起來。「係囉,咁點解你係到嘅?」雖說他是黑柴認識的人,但畢竟在半分鐘之前也是你們的敵人。

「真係一匹布咁長……咁啱我個日唔洗翻灣仔,咪想去附近環頭放低支炮先,點知就撞到個班人。」在他和盤托出之下,你們大慨得知阿桂的遭遇與狼爺他們相差無幾。「……之後就俾佢哋捉埋嚟啦,我都係被逼㗎咋。」

「被逼?哈……啱啱你先拎住支槍對正我哋咋喎。」MK妹嘟著嘴巴抱怨道,「都唔知條友信唔信得過嘅,我同浩南明明見到佢幫正話班人帶路嚟。」

「我真係被逼㗎咋,佢哋全部都唔係咩普通人嚟……有槍、有裝備、有齊曬啲高科技嘢,如果唔係無人識用嘅都唔會捉我嚟。」他一臉無辜地解釋說:「同埋啊……你啱啱夠有指翻住我啦,大家當無數啦?」

「……捉你嚟幫手?」你突然想起了他身上的平板電腦,精神馬上為之抖擻。「係喎,你唔係有部電腦嘅咩?你係咪有方法可以連到去佢哋嘅伺服器?」

「無啊……佢哋淨係send咗一條包含呢個地方位置嘅加密訊息俾我,我只係負責幫佢哋解密㗎咋,我乜都唔知㗎……」聽他如此說道,你的如意算盤似乎打不響了。

要是他有辦法連上那個組織的伺服器的話,除了莎姐的確實位置之外,說不定還能得到更多有關喪屍的相關資訊--無論如何,你直覺他們一定與病毒脫不了關係。

「咁如果有一部已經連咗去伺服器嘅軍用級電腦呢?」榮叔雙眼直視著你們。

「有就係囉,邊有咁易……」阿桂搖搖頭笑說,「咪住……」他臉上的笑容慢慢僵住。

你們四人把他團團圍起,露出魔鬼般的笑容。
幾時完故呀會?
push
我諗至少都要多一個月嗚啊
呀桂終於出現
但唔似大佬喎
矛問題 加油
佢話唔係大佬都唔緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞