【互動】【喪屍】《凌晨三點,我屋企門口有敲閘聲》(6)

1001 回覆
86 Like 6 Dislike
B
快啲出文啦
硬係覺得選擇故會好易玩死啲角色 主角除外
喪屍故唔死人唔係咁好呀嘛
咁未係mk妹死嘅時候嘛
其實本來肥仔同狼爺可以唔死
失去咗先識得珍惜!
點解浩南越嚟越唔似一個毒撚
有時無得你縮
咁佢都唔係好毒啫

真正既毒撚係點都會縮
第一次可以同其他人 即係榮叔帕奇金仔佢哋建立到友誼
浩南好重視㗎
畀著係我都會重視
係差館正面奪還卡車個陣 榮叔主動請纓去做餌
浩南其實好淆好唔想去 但最後都係決定同佢共同進退~
食緊飯 稍後出文
多謝支持啊~~
頂唔順hup一陣 晏啲先出啦
PUSH
好彩死咗留狼爺係到都唔知會唔會有手尾跟
係特登整死佢
可能係作者嘅陰謀
抵呀狗爺死

答案係B btw
又嚟深宵開波時間
A route

……好,上吧--

「嗄--呼!」甫把頭往上伸出,你就立即聽到耳邊擦過「咻」的一聲,嚇得連忙縮了回來。一時之間,你只覺心臟像是要從胸間跳出似的死命搏動,呼吸也因此而變得急促起來。

「噠噠--砰--砰砰--噠噠噠噠--」子彈仍然不斷的在你頭上橫飛,要是稍有不慎的話,難保下一發不會在你腦袋開花;然而榮叔和黑柴的手上畢竟只有兩排子彈,時間拖延得愈久,對他們來說也就愈是危險。

……不行也得行了,怎麼也要助他們一臂之力!

你深呼吸一口氣,再度做好沐浴於槍林彈雨的心理準備後,立時縱身一躍,試圖殺他們個措手不及。

「喝啊啊啊!」你為了壯膽一邊大喊,一邊持著步槍跳上身前的小山丘,正打算在視野中搜索敵人位置之際,竟馬上就與其中一人撞個正著。

他離你只有不到五十米之距,而其中更是毫無遮擋,一旦你們二人同時朝著對方開火,必然會落得兩敗俱傷的下埸……但你已經沒有時間思考了。

此人顯然與剛才你們碰見的那人有著天淵之別--雖然他的臉部因被全覆式面罩覆蓋,無法看清楚底下的表情,但全身上下仍然散發出一股肅殺之氣;他不僅沒有表現出絲毫驚訝,更在不到半秒的時間之內反應過來,迅速把槍口抬起指向了你。

意識到面前此人絕對能夠、亦正想要取你性命的那一瞬間,你即時決斷地扣下了板機,心裡祈禱子彈能夠搶先命中他的手部或頭部。

「咔--咔--」熟悉的聲音再度自手上傳出,你才突然想起這把步槍剛才已有發射故障,低頭把槍枝打側一看,卻發現板機的保險還未打開。

……不是吧……難道就這樣……結束了嗎?

「砰!」
嗌住衝過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞