【互動】【喪屍】《凌晨三點,我屋企門口有敲閘聲》(6)

1001 回覆
86 Like 6 Dislike
集氣齊屌文
出力屌
推推推
今晚活動
凌晨出文
等你
唔出文就屌到你開花
樓主我應該讚自己睇文快定係你出文速度
我出文速度
係呀,讚你出文慢
一秒追完
因為無文
說好的文呢?
寫緊
晚晚都咁遲出文
日日都好遲起身
第一次屌樓主出文
快啲出完煮埋早餐食完我就訓
「你咪算好囉,如果你唔係誤打誤撞行咗去我哋兩個呢邊啊,可能未同黑柴相認就死咗啦。」你坐在緊貼牆邊的車椅上笑說。「不過……睇嚟唔係你哋蠢,而係呢部電腦真係好重要,但我又唔明點解莎姐會放心留低部電腦係到。」

「莎姐?邊個嚟?」

「佢係搵你帶路嘅個班人嘅幕後組織--『IBJSDCMC』入面嘅其中一個成員。噚日我唔小心發咗個signal出去,係幾個鐘之後我哋就即刻俾人襲擊,而個班人係明確表示要嚟搵莎姐嘅……」你揉著下巴,嘗試在腦內整合線索。

「但今次我聽到帶頭個嗰人話要格殺勿論,我估佢哋應該已經知道莎姐唔係呢到……與其話蠢,倒不如話佢哋太急於要將部電腦拎到手。」說到這裡,阿桂就能起作用了。「你個邊搞成點?」你靠近他背後問道。

「本身部電腦已經access咗去佢個server到,所以都無乜大問題。」他回首望向你,又接著說:「不如你講想睇啲咩,我再睇吓幫唔幫你搵到?」

「啊……咁你幫我search吓有『SA』,同埋『AMMS』呢兩個keyword嘅資料啊。」

「無問題。」阿桂自信地應諾,隨著雙手接連輸入指令,一個又一個視窗在屏幕上接連出現、消失,不知道重覆了多少遍後,終於開出一份同樣帶著「Classified」字樣的文件,而被覆蓋在其下的則是以列表形式排列的各份檔案。

「……呢個女人就係莎姐?」MK妹十分感興趣地靠前,你馬上感到一陣酥軟的感覺自背後傳來,身體隨即便出於本能地左閃右避起來。「唉吔,你唔好亂郁啦,睇唔到啊!」不知道她究竟是毫不在意,又或是根本意識不到你的尷尬之處,反正被強行固定之下,你也只好乖乖坐著不動了。

而事實上,你很快就把這一切拋諸腦後了。

在你們面前出現的是莎姐的個人檔案,無論身高、體重、年齡、國藉、技能、任務記錄等的欄目一律顯示出「Classified」的字樣--唯獨除了她的照片以及代號以外。

「Agent SA……」你唸出位於那張熟悉的臉孔下方的一行文字。

……莎姐的真正身份是……特工?
由開始睇 追到每日live
好多謝樓主你出呢個故事俾大家

但可惜出文實在太慢
承諾咗的亦做唔到

而且明顯已無咩心去延續好個故事
只係為寫而寫
宜家出文 連選項都無
亦開始拖長嚟寫

作為一個屍故
超過一星期posts 都完全見唔到一條屍
駁火其間 一兩條屍混入都無
榮叔戰鬥情節基本省略
已經無咗前幾版睇的刺激感
我覺得真係唔合格

我準備棄故了
純個人意見
再一次多謝樓主
push
雖然我都覺得你開始冇心寫
但作為由一開始就一直睇嘅fans
我唔會棄故架
不過我會移除捷徑
每隔一兩個星期先開追故mode睇返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞