有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(2)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
改完版隻game bug多到on9
起碼2.2.5/6先fix好
基本上涉及遊戲內容既DLC都要買,如果唔係根本唔好玩
Leviathans(加宇宙BOSS同城邦國家), Synthetic Dawn(機械帝國), Distant Stars(更多宇宙BOSS同L-gate), Utopia(宇宙奇觀), Apocalypse(起巨像,可以一下射爆成粒行星), MegaCorp(商業型國家)

依家買starter pack已經包左Utopia同Apocalypse, 之後自己再單丁買其他DLC會抵D
本身仲打算等聖誕減價買CK2啲DLC
睇下個價都係算數
-75%先會買
而家唔會再有減75% 啦
trivago
stellaris 靜係買starter 好唔好玩
利申無腦控制台玩家
諗緊買呢個定係買city skyline dlc
stellaris冇DLC差好多野玩
stellaris 有冇steam workshop dl mod 架
跟住2.3又唔知出乜新野,繼續bug落去
有,好多DLC野都係"參考"mod
why not both
cities skyline又係衰衰格格咁新野放晒入DLC,我都差唔多買齊

Leviathans同 Synthetic Dawn基本上又係必備
咁你都剩係差Distant Stars同MegaCorp,但2.2版本冇MC又等於廢左武功,買得黎不如買埋Distant Stars

結論:買晒佢啦
問題係而家根本bug到玩唔到
sector ai唔起野
電腦ai起到一pat屎,完全唔想接手佢哋d星球
Gaia world 同habitat 同部分mega structure 型同垃圾

mid game khan 卡住左自己係半邊宇宙
end game awaken empire唔郁
蟲族唔識佔星球

後期lag到仆街都唔洗講
屌,第一次玩左幾百個鐘game想退錢
個更新夠膽咁樣放出黎
個人口系統根本ai唔適應
2.2.2 update出左,睇下點
佢寫就寫fix左部分會lag既地方同改左小小ai
我一直都玩緊beta test,只可以話佢係慢慢fix緊d問題,但係唔好諗住好似2.1.3果時咁smooth & balance, 而家我會認為隻game係unplayable
而家當sim city玩起野
係囉好狗呀 以前等多排會有75%off 、66%off
依家最低都係50% off

其實好多人都係等特價先買,咁樣即係變相加價
佢上年年中加價因為反對太多失敗後,原來冇死心
依家變個方法加價,d玩家又冇得say佢減價減得太少
聖誕有冇巴打想玩MP啊?
stellaris 2.2.2 update完之後順左好多但AI都係咁柒,玩到50年我出700軍力已經同大部分勢力平起平坐,但我科技已經去到cruiser
玩Ironman解成就冇得用mod改AI
我覺得仲係好lag,琴日同3個朋友連機玩,六百星系玩到180年玩15分鐘先game入面既5年。我又比人封實哂,結果我D朋友打AI打到好high,我就無限種田
EU4 1.28真係好垃圾
削人文理念之餘傳教又貴
殖民地又變到on99咁,又無得轉首都去另一個大陸
玩亞洲國家真係食得屎
去到後期每1年會freeze一次,懷疑係auto save或者計crisis出現判定作怪

解成就解到躁,都係用mod好玩d
開咗局 Life-seeded + Barbaric Despoilers 諗住用洗頭艇借人去殖民其他類型嘅星球,點知:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞