[互動故]你是一個超能力者

1001 回覆
139 Like 19 Dislike
B
A
終於追到live

見到個故個名以為好悶,點知幾好睇
A 堅叔好鬼正
連登username:我個名可以改幾長
角色名字:傻博士
年齡:38
能力/技能: 超強大腦;一眼就知人地有咩能力既技能;中意整高科技輔助工具 (例如幫雅瑩整控制手套之類)
外表:乞兒頭 著老西
性格/背景/其他:隨和;但人若犯我十倍奉還
屋企勁有錢但走去捱世界,老婆俾賣變異者既人賣左,決定借助屋企既財力同自己既能力搵返老婆同推返所有賣變異者既組織
連登username: 堅系吾少
角色名字: Lanka (南亞)
年齡: 17
能力/技能: 磁力
外表: 面癱 瘦削
性格/背景/其他: 自幼被金瓢蟲抓走嘅人型兵器 只係識聽命令/殺人
連登username: 羽堯
角色名字: 穎翹
年齡: 20
能力/技能: 製造並操控(隱形)絲線
1)勒死敵人
2)偵測(類似現實中嘅蜘蛛網)
3)手術
外表: 戴眼鏡,中性打扮,米五
性格/背景/其他: 醫科生,童軍。性格爽朗。一醉左就會做出各種出人意表嘅行為
你呢個擺明想快啲出場姐
呢個唔錯
惗起之前睇既一套日漫 女主都係用蜘蛛絲做武器
歡迎加入一齊玩
live咗
好睇呀樓主
Mera
出場既話可能會nerf少少
呢個可以安排出場
但係可能要等變監局條線告一段落先出到場
邊套?
多謝支持呀
連登username: 我識條春
角色名字: 沈春
年齡: 38
能力/技能: 將自己掂到既野逐步加重
外表: 滄桑大叔、米七至米八
性格/背景/其他: 前職業拳擊運動員,現職黑市拳手
失去目標,頹廢:因爛賭害死妻子後就一厥不振,借打黑市拳維生及度日
蜘蛛
你呢個能力我已經準備有類似既人要出場 同埋人設上有啲難比佢出場......
唔緊要啦咁
如果背景改做淨係識boxing,能力係硬化皮膚呢
無睇過 我嘅靈感係嚟自hunter嘅瑪芝同史萊姆嘅蒼影
可以arrange下
連登username: 衰咗之男
角色名: 夏風

年齡:24

能力: 變身為一隻有住唔同動物特徵/優點嘅怪物(e.g. 豹嘅速度, 鷹嘅視力, 狼嘅嗅覺...), 但代價係會暴走, 而且變回人型時都會好似動物咁生滿毛, 係難以隱藏嘅變異者

外表: 原型:胡子彤, 1米77, 身型健錫

性格/背景/其他:
本為一個陽光正直有抱負嘅變監局特工, 瞬同亦忠嘅中學同學, 同瞬曾經係要好嘅朋友

喺同瞬一行人嘅一次戰鬥中覺醒能力, 因而被視為叛變特工, 被前同袍追殺, 對變監局改觀, 性格亦逐漸陰沉

在潛逃時分別被瞬和反派神秘組織(聖誕篇嗰個)招攬, 令佢陷入兩難(加入邊邊就留返做選擇喇 )
角色名字: 早見愛子
年齡: 15
能力/技能: 預知未來 知道短時間內會發生嘅事 極限係10秒
之後要cool down先可以再睇(預知幾多秒要停返咁多秒)
中間如果唔跟劇本行動 未來會唔同咗
不過受能力影響 身體反應跟住個腦一齊變快咗 冷卻期能夠隨機應變
每日最多睇累積1分鐘嘅未來 計錯數睇多咗會暈低12個鐘

最擅長嘅戰術係講出人地將會講同做嘅事 扮讀心拋疾敵人
最鍾意嘅武器係拳頭
外表:
性格/背景/其他: 唔用能力嗰陣反應好慢 所以花名叫呆子
喺香港住咗好耐 廣東話冇問題
終於live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞