[互動故]你是一個超能力者

1001 回覆
139 Like 19 Dislike

金甲蟲會徽
Charlotte?
未睇過
黑甲蟲黎喎
紋身丫嘛
c
c
C
C
hea左啲喎 我ff既金甲蟲會徽係好型
咁你幫我畫
上網search紋身個啲甲蟲圖勁型 好襯佢地
瓢蟲係呢啲喎
唔係金甲蟲咩?
我一直都係寫紋身係四星瓢蟲
不過其實都唔重要
C 期待堅叔神秘能力

追到live

皮已正 幾有英雄劇感覺

樓主加油
多謝你
始終睇左咁多年Marvel同Dc美劇電影 唔多唔小比佢地影響左
[司徒瞬 視角]
我拿出電話致電給亦忠,只響了兩下便接通了。

『瞬?』

「忠,快啲叫蘆薈過黎,堅叔中槍!」

『吓堅叔中槍?我——』

亦忠被打斷了,電話另一頭的聲音換成蘆薈。

『忠,冷靜。你檢查左佢既傷口未?』

聽到蘆薈的指令,我雖然覺得奇怪但還是走近的士。Hylke和Nina已經下了車站在的士的附近,想必是不願與一尾屍首同處一車。我靠近駕駛座檢查堅叔的傷勢,看到堅叔的胸前有兩個流著血的小洞,堅叔已失去了氣息。

「佢冇左呼吸!佢已經——」

雅瑩驚訝得用手掩著嘴,不敢相信堅叔已經死去。

『瞬!聽我講!你睇下堅叔既背後有冇子彈貫穿既傷口。』

我把堅叔的身體稍移向前,並未看到有任何傷口。

『冇既話表示子彈仲留左係佢身體入面。聽住呀瞬,你要拎佢體內既兩粒子彈出黎!』

「有意思咩?堅叔已經死左……」

『總之你照做啦!』

我記得堅叔的車尾箱應該放了一些武器和一個急救箱,可能急救箱中有適合的工具。雅瑩聽我的吩咐從車尾箱中拿出一個白色急救箱,當中果然有一個手術用鑷子。我小心翼翼地把鑷子伸進堅叔的傷口中,果不其然,鉗出了一顆血淋淋的子彈。

「我拎左一粒出黎啦!」

『要拎曬所有子彈出黎!』

蘆薈的語氣十分堅持,但一切都已是徒勞,我不明白她要我處理子彈的原因。不過蘆薈的話幾乎不曾出錯,我相信她,所以我還是照她所說的去做。

鑷子碰到了一些硬物。是子彈吧?我僅慎地把最後一顆子彈也鉗出,拋在地上。

「搞掂啦,兩粒子彈都拎曬出黎。」

『得啦,之後你地等下就得。』

蘆薈說完之後便掛斷了。等?要我們等什麼?

「瞬,你睇下!」

雅瑩驚訝地指著堅叔,我一看,發現堅叔胸前的兩道槍傷正快速地癒合,只用了不到十秒,那兩道傷口便從兩個血洞變成平坦的肌膚,仿佛從未受過傷一般。正當我在疑惑時,堅叔忽然猛地睜開雙眼,身體向前彈起!

「哈——屌你老母,發生咩事?!」

堅叔大吸一口氣,餘悸猶存似地四處張望,一臉疑惑未知道發生什麼事。

「堅叔,你冇死到呀?!」

「死——?」堅叔看了一下自己衣服上的兩個大洞,還有車上的血跡,「屌,頭先條紋身友係咪開槍打我?仆街,如果換左第二條友揸的士就歸左西啦!搵食姐洗唔洗咁撚惡呀?」

A. 追問堅叔能力一事(之前提到堅叔係唔想講自己能力)
B. 既然堅叔冇事,係時候繼續行動
多謝咁多位支持
唔經唔覺呢個po都已經有100個正皮啦(雖然有將近20個負皮)
之前有巴打問我會唔會開放人設創作
為左慶祝達成100正皮 我決定比大家創作角色人設 不過我唔擔保會出現係我篇文入面 當然用既話會講返係邊位巴打既角色

如果你地想玩既話,格式如下:
連登username:
角色名字:
年齡:
能力/技能:(唔一定係變異者)
外表:(最好填埋)
性格/背景/其他:(可填可不填)

每人限作一個,我重申係唔一定有機會出場 或者我可能會再有啲改動咁,而且戲份都唔擔保好多
仲有之前講過,能力太屈我一定唔會寫 姐係時間空間次元個啲
如果你地好中意邊位巴絲所惗既人設,可以幫佢留下一個正皮,最受歡迎既創作角色我點都會比佢出一次場
截止時間...呢個po推完之前?
再次多謝咁多位巴絲既支持 希望你地繼續同我一齊玩呢篇故同支持我寫落去
A
A
a
角色名字:利奧
年齡:28
能力/技能:擁有駕馭水既能力,可以把空氣中既水份集結為水用攻擊同防禦用途,係現有水源附近實力大大上升。
外表:Chris Hemsworth, 香港大既白人, 識廣東話
連登username: 我識條春
角色名字: 沈松
年齡: 38
能力/技能: 將自己掂到既野逐步加重
外表: 滄桑大叔、米七至米八
性格/背景/其他: 前職業拳擊運動員,現職黑市拳手
失去目標,頹廢:因爛賭害死妻子後就一厥不振,借打黑市拳維生及度日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞