[互動故]你是一個超能力者

1001 回覆
139 Like 19 Dislike
B
B
亦忠有自己既戰鬥方式
上面有po過架
你禁圖片模式睇下
蘆薈好正
我好似整得佢太op
除非個故事嘅真正敵人係唔使呼吸
要nerf返佢先講到個故事
本身都有啲弱點既 之後會講
我既故事入面大多數變異者既能力都有副作用 好似瞬會暈、雅瑩會冇電等等
係咪會冇seed
好提議
戴防毒面具咪得囉,變監會唔會連呢d一般裝備都無啊
樓主有冇角色 有類似killer frost 嘅能力?
未有打算引入冰系
文呢,利申寫左冰系寫寫下覺得太屈
病緊 冇落過床
祝大家新年快樂
著多件衫唔好好似智樓豬咁病
樓主新年快樂
take care啊 成班fans等住你歸來
對對對。支持支持
[第三人稱視角]

「好,你地小心啲。」

瞬掛上電話,表情嚴肅。他坐在的士前座,後座坐著Hylke、Nina兩兄妹和雅瑩。

「邊個?」

「係阿忠。診所個邊有金甲蟲既人上門搞事,但忠話蘆薈已經搞掂左,仲話佢要參戰。」

「蘆薈醫生佢會唔會有事?」Nina一臉擔心。「如果因為我地搞到佢受傷……」

「放心啦,蘆薈係自己地盤入面係最強,況且有阿忠係到,唔會有事——」

的士忽然急轉彎,車上的人全部向側面一撞,Nina更一不小心撞到車窗上,Hylke馬上把她扶住。

「堅叔,做咩事?!」

「有架車跟緊我地!」堅叔眉頭深鎖,神情變得認真起來,一手扭軚一手捉緊棍波,仿佛拓海上身。「唔知係咪變監局既人!」

雅瑩回頭一看,果然一輛黑色的貨van正在後方數十米的位置緊貼著堅叔的的士。

「但唔似係變監局既車喎……」

「係『金甲蟲』個班人!」Hylke看到那輛黑色貨van後變得焦急,「佢地就係用呢啲車黎捉走啲變異者!」

雖然堅叔想用全速逃離對方,但始終無法甩掉貨van的追蹤。

「堅叔,駛去冇人既地方先!」

「收到!」

堅叔踩住油門,雙眼緊盯著前方,的士全速向前方衝刺;貨van也不遑多讓,緊隨其後,不讓的士逃離自己的視線。堅叔駛進了一個附近一個貨櫃場,並不見附近有搬運工人或其他路人。

「停車。」

的士停下來,後方的貨van也跟著停下,數個南亞漢從車上走下來。

「你地留係車上面。堅叔,一見勢色唔對就即刻走。」

堅叔點頭,瞬隨即打開車門走出的士,雅瑩也跟著他走出的士。

「你跟住我做咩呀?上返車啦!」

「佢地咁多人你得一條友點夠打呀?我同你一齊打啦!」

瞬吵不過雅瑩,只好任由她跟著自己。那班南亞人手上拿著球棒,共三人,手上、胸上紋著四星瓢蟲的紋身。但奇怪的是,他們身邊,竟還跟著一個亞洲人臉孔的男人。那男人穿著深灰色的背心,雙手手臂上刺著一條纏繞著他雙臂的大蛇,左手是蛇頭、右手是蛇尾。不止如此,他的頸上、胸前、背上甚至臉上幾乎都是紋身。

「交個兩兄妹出黎。」

那個全身都是紋身的男人率先開口。瞬沒有回話,只是從褲管抽出兩把小刀,雅瑩的雙手也開始蓄電。

「無仇無怨,本來都唔想同你地打。」

只見紋身男從腰間拿出一把手槍,向前方連開兩槍,發出吵耳的砰砰聲。雅瑩尖叫一聲,子彈卻沒有打中她或瞬。玻璃碎裂,回頭一看,子彈竟打穿的士的車窗,堅叔胸口連中兩槍,車窗上濺上他的血,Hylke摟住Nina不敢出聲。

「堅叔!」

「咁而家你地冇得走啦。」

紋身男把雙手伸到背後,竟無中生有,抽出了一雙純黑色的彎刀。他一聲令下,幾個南亞人舉起球棒衝向瞬及雅瑩。

戰鬥選項:
A. 瞬打紋身佬,雅瑩打卒
B. 雅瑩打紋身佬,瞬打卒
A 瞬始終都有戰鬥經驗 大佬就梗係佢打啦
a
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞