[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
因為佢知阿水鍾意睇日出先叫阿水,但始終唔係no.1
就好似情人節嗰集咁,雖然根叔又買花又陪食飯,但前提係大家姐同3e都有著落
都幾肯定喺任何情況下三姐妹擺埋一齊阿水唔會係根叔no.1
阿水都係想搵到個人互相中意又重視佢
真係咁難咩
我知
都係錫,但唔係最錫

不要再說了
真係好想喊
但唔係最錫囉 水都只係想搵1個人當佢no.1啫,下下都做被放棄嗰個,真係會無哂自信 好灰
好彩我未買,而家唔買喇
好想睇到龔燁知道有一日佢真係完完全全失去水水嘅時候
比佢明白到 除左龔友唔等得 媽呢空都一樣
呢個世界冇理所當然 一個女人心甘情願
比你玩咁多次
等你咁多次
之前嫌編劇成日停留喺阿龔單戀呢個checkpoint唔郁
我宜家同你哋講聲對唔住
我情願永遠停喺嗰度,阿龔得閒作下啲唔致命嘅死,龔水開心鬥氣過下日常咪幾好
我唔應該嫌棄 sorry

啱呀,8點sitcom大家都係想輕輕鬆鬆開心下
你睇下派膠集數幾多好評就知

編劇你真係好唔好意思咁樣嚟玩鳩啲角色同觀眾?
阿水係屋企已經有個偏心老豆,工作上又係夾心階層,班手下又比晒啲嘢做
感情路上波折重重,成日俾人呃,綠帽又曾經想氹佢做二奶
阿工家道中落,老豆又腦退化,背負咁多包袱
佢哋兩個已經受盡折磨,點解仲要咁虐佢哋?
比佢哋兩個開開心心,鬥下氣笑下咁又一日咪算囉
點解要夾硬寫到佢哋咁樣?除咗為拖而拖之外我真係諗唔到另一個原因
到時候就真係完了吧~
以阿水既性格 會唔會變左做女強人
對情情愛愛再無任何波瀾
被世界遺棄不可怕
喜歡你有時還可怕

so9sad
頂 講講下 阿水呢個角色真係好慘
屋企阿爸偏心
公司啲同事有鑊就搵佢孭
情路唔洗講啦
點解要咁對阿水
俾啲好日子佢過啦
點算 睇到生無可戀
宜家乜都唔想做但我仲有兩個project要趕
今集睇完嬲到想改咗嗰名,連睇完佢兩個嘅ig嘅售後服務都無哂感覺
我都唔知道原來自己投入到呢個地步
好想理性,好想冷靜,好想諗下之後嘅可能性
但事實係真係好嬲....
龔燁 我咩都唔想再聽了
沒法再做那些牽掛 比不上在你手中火化
不需要完美得可怕

+1 我嬲住趕deadline
「我返到酒店果時 你又話你食完火鍋無去到」
勁怪啊平時既龔燁講野唔係咁架
我諗起佢地對敵個心就好痛
我真係平伏唔到 好冇心機
連下次主線 過場都唔想知

本身入𨋢果段真係好曖昧
但最尾果句真係成把刀插入個心咁痛
全家人等緊果時, 全部人啲髮型真係恤得特別靚, 尤其是阿水, 細節位係做得好既
dllm我都好多嘢做
但係完全宜家冷靜唔到
只可以喺度同大家圍爐
最尾嗰句真係多舊魚!
阿爸唔見咗唔講,呢句又講咁多做咩!
曹總 機會嚟啦
我支持你
睇番其實最近最甜嘅454 選戰都係伍佩儀寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞