[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
當年畢打賞昇戀係咁
因為呢pair同供水一樣又係受歡迎
咁佢應該買啲嘢保佑下阿水啲桃花
不得不提誰家灶頭無煙火
臨表白之前,前女友突然出現,然後前女友係女主角朋友,臨結局嗰一百集又玩三人行,又臨結婚撻Q,最後仲撞車變盲
送富貴竹呢下好乖好cute
點知又俾水鬧
所以估計劇情走向

感情兩人變雙箭咀
行為上愈行愈遠

再loop
短時間內應該睇唔到呢類劇情
呢pair 唔紅嘛
當年賞昇戀真係好受歡迎
又係行歡喜冤家路線
同現家呢pair好似
我寧願睇佢地小學雞鬥咀
三太艷照我loop多一千次先
我諗起我處境劇嘅初心,同事三分親嘅文武戀
你啱,支持大家姐聯同潮偉快啲做野
套劇唔紅啫,但對cp係全套劇最紅,都係玩歡喜冤家,又係畀編劇一手玩爛
那個寫得超級好睇
其實頭半集真係睇得好開心架
阿工知道水水有聽電台個驚喜樣 水水開心到係走廊轉圈 真係睇到食食下飯都ke一聲笑岀黎
點知後半集會係咁
連屋企人都忍唔住問「講多句唔得咩」
希望之後真係甜返 唔好再hurt水水喇
其實唔係好想阿水做主動
覺得太委屈阿水 編劇可唔可以對阿水好啲
但龔燁短時間內一定唔會再有動作
要有進展多數要靠阿水
其實都好想睇下阿水的內心係點諗
話哂都經歷咗咁多
其實佢對愛情 對龔燁宜家點諗 等?唔等? 信?唔信?
編劇以後可唔可以寫下

其實阿龔咁執著報仇,基本上係因為呢個係支撐佢20幾年嘅唯一信念
真係畀你搵到傑叔叩頭認錯、賺返間廠,咁之後呢?
復仇成功係會有夙願得償嘅成就感同快感,但係之後嘅空虛落寞感更加大呀
復仇成功嘅你仲剩返啲咩?阿水到時候唔一定仲等緊你㗎
點解唔珍惜眼前人,把握呢段可觸摸、可以永恆嘅愛情
其實睇得出而家阿水個心真係完全偏哂去阿龔方面
之後睇怕應該係keep住嘴硬,但又會一直忍唔住去接近 去了解
好似刺蝟一樣,明知大家有刺,行得太埋會刺傷對方,但又會忍唔住去接近
阿工聽到msg聲即刻衝埋去睇電話
聽到水水個答案開心到撞枱
阿水係走廊到甜笑轉圈圈

呢啲真係好甜,係戀愛中嘅表現
最愛你淺笑的臉 如眉頭和額角也在笑
讓我驚覺有看下去的需要
撞檯嗰段甜到我
少男龔嘅傻氣出晒嚟
可能因為前半咁甜咁順利,後半落差更大,先搞到宜家都好抑鬱
其實我記得之前有絲打講過
龔水線其實一直無咩點著重描述水 水既角色好似一直都處於被動 而且有無顯露到特別既一面 未特別到可以令龔非佢不可
所以龔又無咩大理由為左水而放棄廿年黎支撐住人生既野

可能真係需要有一樣野刺激,令到龔覺得真係非佢不可,先會再做返進擊的龔燁(到時應該就打風都唔甩,無野再阻止到佢)
阿水知道龔燁又再一次”呃佢”
嬲都黐線
但真係已經習慣哂之前自殺王係佢身邊係咁轉
明知呢條友再招惹不得
分分鐘會再次令自己受傷
但心裡已經對佢情太深
已經忍唔到冇佢鬥嘴的日子
男人不壞 女人不愛
快啲搵一集令佢明白呢點啦
報到仇但失去咗重要嘅人
咁真係值咩?
因為傑叔 佢一路錯過失去嘅嘢越來越多
我會嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞