[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
其實我覺得之後阿水都會繼續唔care阿工係咪二房嘅人
阿水都唔係第一次唔理大小姐架啦
但阿工放全熊家飛機呢條刺一定存在
欠人既債 遲早都要還
睇佢到時點樣還返俾熊家
我睇完個心仲係
我想睇阿水要求死賤精俾一個解釋!!!(雖然我知冇乜可能)
我想知阿水兜口兜面要個解釋,死賤精會點答!!
佢啲債欠到要賣身俾阿水一世
我覺得如果呀龔肯講多句話我呀爸失蹤,水水連放飛機都會唔介意
對水水嚟講,最重要係真誠,一個唔誠實嘅人點比到安全感
由其係之前水已經受過咁重嘅傷...
而且水咁肯信呀龔,但後來次次呀龔嘅行為推翻哂
叫水水情何以堪
佢賣都要阿水買先得,叫佢食蕉啦!!!
重申: 我鬧龔燁,唔係Stanley.
好事
添硬食
大結局先見到一齊啦
學賞昇戀
Sit com 嘅缺點
如果佢地一直曖昧到大結局先一齊我又唔介意呀,但唔係好似而家咁囉,諗起都嬲
嬲足23頁
呢鋪真係越難越愛,睇怕之後都係欲斷難斷。伍佩儀今次依舊重心放喺工業身上。明顯開始深化工業呢個角色,希望之後寫得仔細啲啦。而家要抽工業獨立出嚟寫都要慢慢再鋪。呢集其實太明顯見到編劇對工業的偏愛了。加油
啱架喇
呀水快啲嚴刑逼龔
寧願你主動啲順便虐佢
都好過佢收收埋埋半放棄咁
睇嚟唔到生死關頭
唔逼到佢埋牆角佢都唔肯講清楚心底話
食完藥訓死咗

大家唔好燥底 睇下工業表情包下吓火先
今次都應該會分兩三次出
(上一集供水主線嗰時太忙所以skip咗 )

我特登買咗盆富貴竹俾你擋煞架

走咪走囉使唔使咁惡啊 快閃為妙

一個二個做咩咁嘅樣嘅

拒絕?我lur飯應都嚟唔切啦

水水竟然去咗?
好耐冇見你thumble絲
點解要大結局先一齊
其實拍咗拖甚至結埋婚都可以有好多嘢寫
見有人話就算拍拖都可以又分手再復合
點都好過宜家冇啦啦又因誤會做返敵人
唔係單單係愛回家
當年畢打自己人都係
仲比呢條線更狗血
食完藥訓死咗

大家唔好燥底 睇下工業表情包下吓火先
今次都應該會分兩三次出
(上一集供水主線嗰時太忙所以skip咗 )

我特登買咗盆富貴竹俾你擋煞架

阿水算命,阿工又成日玩埋啲風水命理,兩個都好迷信
龔水線一向劇情都好側重喺阿龔度
係454開始阿水先有多啲人物刻畫
唔知宜家劇情發展成咁,以後會由邊個主導龔水線發展?
阿龔呢集徹底將重心放喺復仇,應該唔會/少咗推動龔水線
但阿水咁畀人傷害完,如果做主動又好似好怪
唔知之後主線會點發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞