[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
我最驚之後得返公司敵對嘅對手戲
應該都唔會既~
之前路透左劇本 佢地d對話又唔係有敵意
我嬲到去咗買咗幾百蚊野
買完心情平復咗少少
但見到絲打們咁嬲,我又開始覺得嬲返
係啊
Stanley 大家係屌緊個劇情
同龔燁一些不合人設嘅地方
並唔係演員本人
你同阿蟹兩個做得
就係因為兩位做得咁
我地先出哂力係咁屌炸
太入戲啦
唔係掛,呢條線人氣咁高...
編劇玩自殺?
咁又唔會嘅
雪景都拍過 咁不惜工本
放棄嘅應該係俾佢哋快快手一齊 之後冇咩劇情咁
宜家真係有排寫啦 想棄都棄唔到
我會放長雙眼睇落去
如果真係有放棄跡象到時再屌佢哋都未遲
絲唔洗咁快擔心
係所謂拍攝
唔多似
反而似添食多啲
我只想知…
今集係咪編劇想放棄呢條線嘅先兆。
所謂拍攝
唔多似
反而似添食多啲
現實話俾我地知嘅
係呢種愛情往往會無疾而終

或者龔水會重新寄予我地希望
有種愛情只要等待就會事成

諒解我地點解咁sad
哈哈,大家都係太肉緊所以先嬲
如果你係呢集編劇就好啦
好想去平行時空463係咁樣ending
又互通心思又可以令阿水了解阿龔又可以搵人分享阿龔重擔
真係一雞三味
今集真係比Stanley同蟹蟹的演技牽動到我心情,見Stanley係大宅門口嗰種無奈及傷痛,我跟住佢喊出來
鍾意工水係因為演員對得住劇本,劇本都對得住演員,但今集劇本真係對唔住演員,對唔住觀眾

初雪尚且叫誤會,今次係阿工親手推開阿水,自己選擇阿爸選擇報仇,放棄阿水

睇完真係覺得game over,如果阿水仲要痴埋去再信呢個男人係犯賤

放長雙眼睇下集點兜
呢集後半段stanley同阿蟹兩個演技大爆發
真係完全做到嗰種壓抑又心痛嘅悲傷
睇到我都戥佢哋唔抵,明明心意互通,就只差嗰三個字,點解最後都因為現實而再次錯過

我要平定下心情,遲啲再慢慢講劇情同演技
Stanley,我地係嬲呀龔,唔係嬲你
雖然知道呀龔都背負咗好多嘢,但今集嘅呀龔真係會令人好失望
呢集打後嘅集數唔知點拆,我驚我會唔識面對敵對嘅龔水,所以先話開始唔期待下集
無錯,我地咁痛心都係傷心龔水搞成咁啫
不過2位演員係做得好好,係lift度嘅曖昧同甜蜜勁sweet,如果停係上半集幾好呢
結尾stanley嘅掙扎同不甘都做得好好,我地唔會放棄龔水啦 等待聖誕會有糖水 一定要有甜呀
今集有啲說話over左 點翻轉呀
直接話做唔到放你第一既男人
嬲完宜家好頹
真係劇情問題,唔係演員問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞