[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
佔多次 真命天子係Kenneth Cao咪pk
核爆完之後,爆到遍地開花

Stanley今日心情唔好, 我地唔好煩佢
其實我地咁激動會唔會嚇親阿蟹同Stanley㗎
琴晚一番到香港已經即係上網睇番呢集 再一次過追番哂呢度啲post

一開始睇完我第一下嘅反應係wtf真係玩還原基本步? 個一刻真係有種無力感 就好似一個局外人明明睇到哂發生嘅所有事又只能夠眼白白咁睇住件事向住呢個方向發展 不過今朝起身之後心情稍微平復左少少 的確傑叔同佢爸爸係龔燁心底裡最在意嘅一件事 所以佢冇揀到媽呢空做佢嘅第一其實係情有可原 至於媽呢空今集俾我嘅感覺好似沉船得太快 我覺得佢對龔燁嘅情感只係去到有好感呢個階段 甚至講唔上係鍾意 只係有個男仔經常flirt下你整估下你咁 我覺得換轉係另一個人都可能會有同樣嘅效果
最重要嘅係我認為佢地雙方其實對大家嘅感動都未算好深 水固之然係只有好感 充其量係就黎去到鍾意嘅地步 龔燁其實都唔係深得去邊 當大家最着緊嘅都唔係對方 都難啲喺短時間一齊到

要兜就實兜到嘅 係睇下要幾多集啫 當然我希望可以唔好大結局先一齊 我想睇到佢地派甜呀
不過我覺得佢地如果要再下一步就應該要大家再經歷多啲事 打番好個底 編劇我仲對你地好有信心架

Stanley同蟹你地真係演得好好 我未試過睇sitcom睇到咁投入 多謝你地令到龔水呢兩個角色變到咁立體
我係點都唔會放棄龔水呢條線架 等咋嘛我大把時間 雖然愈短愈好

第一次打咁多野
絲FF果度好正…如果再反cup原來係做大龍生臥底 …風少件懸案,加上幾房人爭產咁白熱,大龍派臥底查好正常,龔埋二房身幾吓就查完可以洗翻白…到時大小姐冇理由再阻撓啦
至於條裂痕…
我同你一樣諗法
個劇情大走向係無問題 (做唔倒no1 , 幫二房)
最大問題係出喺唔同阿水講清楚點解失約果度
根本上除咗搵戲黎做之外諗唔倒有乜原因唔講

只要佢肯講,阿水實會出去一齊搵
然後搵倒之後可以再話阿龔發現始終自己放唔倒阿水做no1, 阿爸對我先係最重要,sorry
再接聽jenny 電話果度

雖然咁樣都係虐,但成個觀感已經好唔同
起碼阿水唔會覺得阿龔係呃緊自己,而係知佢有苦衷
編劇其實有無諗過阿水已經比咗幾多次機會阿龔
正常一個女仔經過今次絕對會對呢個男人完全失望

希望水水個cm代表龔水未係過去式
我相信阿龔仍然係未來式掛
頹咗成日都仲係無心機做野
今星期仲有2個deadline 但生產力近乎零
再咁落去gg 巴絲有無咩好方法
寫信塞爆編劇個email,叫佢寫返好條龔水線
我睇到我都嚇到個心離一離
唔會嘅,一定係自己多心諗多咗
大家463發洩完一輪,希望下一個post 大家傷心完啦。

回復理智中
我覺得唔會
至少肯定仲有交集龔水
一定唔會啦,呢對咁受歡迎,一定唔會無啦啦拆。對劇組好有信心
無諗過會拆佢地,如拆,阿龔同水水咪又要揾過另一半,邊夠時間,咁一定要加集數
應承大家更新信物表就唔會甩底
翻睇咗次463,再睇一次做晒心理準備之後好似冇咁虐,同埋呢集從拍攝同演員演技層面上都係優秀嘅一集,大家畀定心理準備自己嘅話可以再睇,慢慢會開始接受到
p.s. 要大家久等,vol.4賽後檢討今晚或者明晚更新

龔水定情信物<2018.12.04 update>
以下將由時間順序排列:
1. 聖誕節情侶手錶(220<天使的聖誕禮物>)
雖然佢哋冇同時戴呢一個系列,但係作為早期其中一個代表到佢哋心有靈犀嘅icon,當然榜上有名
2. Jenny甜片USB(223 <「裸」命事件簿>)
雖然阿水唔知道護生符嘅存在,但佢幫龔生一次又一次咁保護咗阿水,應記一功
3. 真方堂龜苓膏(232 <「欣」愛而走>)
兩人結「仇」嘅重要里程碑之一,但亦因為咁而睇到賤精超強嘅winwiwnwin公關技巧同埋佢賤唔得晒嘅一面
4. 電台聲帶USB(242<不能說的秘密>)
龔水第一個只屬於兩個人嘅秘密,係結緣嘅重要信物
5. Rebecca豔照(261<唔係我呀!>)
由於呢個信物,阿水就開展咗不停闖入阿龔office嘅不歸路
6. 雞脾(263<Terry上位記>)
難得阿龔咁明確霸道咁話要阿水⋯隻雞脾,仲好窩心咁提醒阿水食埋佢淨底嗰啲唔好晒
呢啲係咪傳說嘅間接親吻
7. 朱古力金幣(266<心戰>)
唔解釋啦,唔明嘅同我宜家即刻睇10次心戰
8. 曱甴No.1(267<報仇記>)
係阿龔送畀阿水嘅第一份嘢食嚟㗎
9. 曱甴No.2(267<報仇記>)
(連埋咖啡)係阿水第一份回禮嚟㗎
10. 嬤嬤鳳爪(275 <嬤嬤鳳爪>)
龔生由廿四孝順仔秒變廿四孝男友的証據(龔友表示冇眼睇你個衰仔 ),同時亦導致水水第N次潛入龔生office從而引發龔生邀約上屋企搵嘅爆炸性言論
11. 觀自在雙下巴天使公仔(279<燁來越愛你(上)>
根據某Mr. Cheap所言,只要誠心向觀自在雙下巴天使祈禱,信眾就會橋如泉湧,萬試萬靈㗎
12. 鹽焗雞(376<水的燁緣(上)>)
陳師奶嘅唔夠阿水嘅整得咁好食
13. 根叔睡衣(376<水的燁緣(上)>)
由一臉嫌棄到448主動著起仲話咁先夠relax,阿龔順利融入熊家
14. 紅酒(376<水的燁緣(上)>)
超市買嘅,特價50蚊
15. Channel No.6(377<水的燁緣(下)>)
448發現已經用完啦,係咪因為之前總監大人起勢咁泵咗五六下搞到冇晒,仲唔快啲買多一支
16. 紅藥水(377<水的燁緣(下)>)
阿水專搵返嚟畀阿龔㗎,係咪好窩心呢
17. 海南雞飯(392<真命騙子>)
連女人嘅海南雞飯都要搶,阿龔你真係好唔gentleman
不過人哋喺情場上只係入世未深嘅中學雞,同埋398已經還債,今次算你啦
18. 文件夾(410<接龍麻雀王(下)>)
阿水自從畀人夾走啲臭脾氣之後好似真係少咗發脾氣喎(對住某鍾意作死嘅賤精除外)
19. 伍萬(410<接龍麻雀王(下)>)
相傳尋寶圖發生怪異事件,一盒完完整整嘅麻雀唯獨是少咗隻伍萬,至今依然無人能解,究竟...
20. 「比翼雙飛」(444<豔照攻略>)
一張豔照,引申出尋寶圖深夜一宗少男偷窺美女更衣嘅案件...
21. 英鼠(444<豔照攻略>)
雖然英俊又有靈氣嘅米奇先生好大機會係虛構人物,不過暫且佢都有助龔,令佢成功氹到阿水主動請佢食飯
22. 紅色頸巾(454<初雪的約定>)
Mr. Cheap自從發現阿水鍾意啲大方又gentleman嘅男仔之後將禮物由市場部免費禮品包同爛鬼公仔升級咗有錢都買唔到嘅channel頸巾(仲買埋寶劍同款頸巾畀自己添
23. 富貴竹(463<龔燁的No.1>)
點解擺你喺三煞位之後阿水姻緣運冇好轉到仲急轉直下㗎
24. 鏡子(463<龔燁的No.1>)
阿水攞鏡嚟增加屋企空間感,阿龔就攞鏡嚟畀阿水做倒後鏡
乜一塊鏡唔係就係攞嚟照㗎咋咩
英鼠
多謝你擺我入去個list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞