[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
食蕉都益咗佢
而且食蕉連皮之前係有打情罵俏嘅感覺
如果我係阿水 我宜家只想講粗口
我決定冇眼屎乾淨盲 當冇睇過下半段
淨係係咁loop翻前半段派糖俾自己ff下算
龔燁話唔會嚟嗰下
我仲諗緊會唔會係想俾surprise
FF緊拎住扎花 著曬老西喺門口等緊

無喇無喇

邊個傻婆仲會心甘命抵俾你玩多次
唔想阿水做神之馬壯
睇到心累
知會反cup,但冇諗過咁hurt
我都覺其實最後個句唔符合龔燁既人設
佢可以講no1係呀爸
但應該講唔出呀水唔係自己no1
咁即係完全推翻之前所有對水既真心
我以為只有當渉及曹總嘅時候先會令佢地關係倒退 原來係我太天真編劇要開虐係點都開到
竟然揾到同伴 第一次見到香港飯
今集我唔想寫recap
今集真係loop唔到
全部都係糖衣劇毒嚟
我已經唔想知下集主線幾時...
唔想再期待成個weekend結果睇到咁樣嘅龔水線...
唔再信路透...
痴撚缐,乜鬼劇情,咁鬼老土會咁啱走失老豆
唔好寫
同意
佢地今集真係做得好好
可惜個劇本寫爛左
唔好寫
已經完全唔期待下集主線,今集句哀莫大於心死完全中晒
明明條線一開始舖得咁靚
係要搞衰佢
上次睇完初雪嗰集都仲好淡定,覺得佢地係要經歷多啲先一齊。今集都諗住唔會表白成功,不過冇諗到會虐成咁
我諗之後阿龔又做守護天使囉,背後默默付出(最緊你無事),但就唔會同阿水正式一齊住。
而阿水死心架la ,仲可以唔死心咩,由頭到尾都被阿龔耍,flirt 完人,又推自己比曹總,又放飛機,都照舊開綠燈,你最後放哂我同全家人飛機,解釋無句,仲丟句你唔係我no.1比我聽,我真係諗唔到點可以再比機會囉

記得有巴絲提過Stanley 話阿水會再做雙下巴天使而感動佢發力追,大家等下幾時出現啦,但明顯唔會下集

唉,心都灰哂
今次龔咁過分,我都接受唔到水三兩下就原諒囉 佢點都要做返d野黎補飛,咪過2集又集體失憶當無事,拜託連戲
但另一方面又想佢地快d好返,好矛盾,心累
今集有一個位睇到好嬲
首先講明我好鍾意大小姐呢個角色,但係佢瘋狂拆龔水嗰段真係睇到躁,嗰種強硬嘅語氣同封建制度啲阿媽反對親事係一模一樣,但係你唔係佢阿媽
可以想像到遲啲大小姐會再提呢件事然後話自己冇睇錯人阿龔果然信唔過,又再喺阿水身上補刀

阿龔嗰段與其係嬲,我更多係心痛,點解要特登整咁多波折畀龔水,平平淡淡一齊唔好咩?
我鍾意龔水係源於嗰種細水長流唔露骨嘅愛,宜家搞到930咁,我覺得有啲嘢變咗質
我淨係想睇龔水小學雞鬥氣咋
我真心想轉支持曹太賢,起碼佢對係真心愛護水水

對龔燁呢個行為,我太有共鳴
因為之前個個就係咁
不斷被欺騙,不斷原諒佢,再比機會佢,又再被騙既感覺真心sad,真係會對呢個人好失望,唔想再見到呢個人
初雪嗰集都合理啲
今集真係
難得有條線集集都追 搞到咁
我認同呀!炒左個編劇佢LA!
睇完呢集無晒心機食野
上次初雪都仲話解釋到 今次真係水洗都唔清
我係呀水既話 就算你已經攞翻間廠會將我重新擺第一
我都唔會信呀龔 點知你幾時又有重要既野擺第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞