[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
會唔會大家姐勸佢同曹總一齊, 若真係我接受唔到
嚇下工業都好啊
唔係老馮要等你架嘛
雖然係晦氣說話,但我都想講不如揀曹總啦,Helen當初唔揀100億換來咩,慘絕人寰
男人、感情會背叛你,錢唔會背叛你
早排見蟹蟹ig有黃子維, 不如水水比周偉騰(Kenny)追, 呢個威脅力大好多, 等龔燁真係騰下
但kenny係hehe
應該都無咩機會
呢隻賤精真係針唔吉到肉都唔知死
但賤精未必知
其實之前已經覺得阿龔自私, 唔比人追阿水, 仲要推曹總比佢
而家仲衰, 溝溝下阿水, 等到人地沉曬船,勁想同佢拍拖 就同阿水講我做唔到放妳係第一位 wtf
反轉返變左阿水心急咁 
其實佢同水水講放唔到佢喺第一位呢下真係好差
揀太賢啦~寶劍只係順便又得閒先調戲信惠
今早已經過左差不多半日, 仲係好sad, 追sitcom呢對CP啫, 點解要追得咁辛苦, 當年追賞昇已經辛苦, 但都無失戀感覺, 點解呢對會辛苦咁多, 又失眠又Hurt, 編劇, 幾時安撫番我地呀
完全冇諗到會咁,已經預咗463係唔會一齊到
宜家唔會偏離行道咁簡單,直程係飛軌。

只可以不斷安慰自己,一定兜到嘅一定兜到嘅 俾啲信心兩位同劇組
演員冇擔心過 一直進步緊 係啊同緊你講啊stanley
宜家要跪安搵個神編劇出嚟救駕
就係囉, 之前明明講愛情事業兩樣都要
當正水水係天使,
男人都是壞
係唔係男人唔壞, 女人唔愛先, 玩呢d先
似係48x
之前有show過劇本cover出嚟
諗起呢到就好炆兼好勞氣

加陣唔係阿水做主動,亦唔係先動心鍾意著個有過去的人,係佢主動而搞成咁都可以怨遇人不淑,愛錯人呀

而事實係阿龔由新加坡返嚟扮落難,中間趕走哂阿水d桃花,利用水去同曹總傾生意,又推水去曹總到,中間不停flirt 到最後水真係動心la,竟然一個屈尾十話自己唔ready,徹底扼殺得來不易的萌芽,完全唔顧阿水感受。
真係神又係你,鬼又係你,之前的集數都仲可以解釋到,今次編劇搞到阿龔同賤男真係無分別

之後的發展正常腦袋真係猜不到,阿水無原因去主動,阿龔太過份,而阿龔再追返人感覺係玩野,你當阿水係乜野,對佢有公平過咩。

經過一晚,仲係好嬲,替阿水覺得唔抵

心痛阿龔背負過去,但唔應該咁樣去傷害心儀的人,講多兩句已經可以好大改變

btw, 蟹同Stanley 真係做得好好,我係針對劇情同角色,仲係好喜歡你倆架
咁咪要一個月後, 中間會唔會有呀
係囉,比噚日stanley個ig store 呃咗,以為可以一齊,點知

真係一個月後 係咪特登隔到咁疏要我地冷靜下
成朝都無MOOD做野,而家擰背咗枱面隻天使,見到就眼冤啊...

其實琴日成件事, 就好似中學時間應唔應該拍拖分心咁簡單咋嘛,
係有機會分心令你報唔到仇, 但亦都有機會成為你嘅助力,
一加一等於二甚至會大於二添,
而家成件事莫講話水水唔明, 係連上帝視角嘅觀眾都唔明啊

我已經幻想唔到點樣連番埋呢兩個人,
大小姐雖然想拆散佢地係[不該], 但大小姐無講錯㗎,
龔燁呢個人太多秘密喇, 信唔過㗎

許願:
可唔可以俾個開心嘅聖誕節我
唔洗一齊住
至少可以睇到佢地之間誤會無曬
係可以互相坦白嘅關係
我都係起度說服自己
要兜一定兜到嘅
大家要放長雙眼睇佢點兜添啊
最多咪整粒牛丸出來 是但一個失憶一切restart
呢啲story可能根本唔關事
初雪之後我深深明白劇透唔可信 ff傷身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞