[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
我係呀水都死心
點解要寫衰龔燁呀你老味
我決定有工水既集數都罷睇
直到佢地一齊為止
睇住佢地面阻阻我都唔好受
我都覺
初雪雖然虐但鋪排好好多
今集既虐位真係寫得好牽強而且唔合情理
其實有虐真係唔緊要
大佬啊 都要合理先得㗎
拖拖拉拉 又係死係同一個位
真係唔知之後要點接落去
唔係傷心咁簡單 係睇到燥啊
個一刻完全想講 以後水水唔好再理龔燁啦
仲要明刀明槍話 唔可以放你係No.1
發生咩事啊究境 要點說服到人先得㗎
屌!真係好撚嬲啊!
躁住留名
其實要講句我阿爸走失咗真係咁難咩
咁拖法聖誕前唔使表白啦,接龍自殺王自殺算啦
睇到噴血
撚狗 好貼切 第一次睇sitcom睇到爆哂粗
超級 好想問下此s本m行會唔會有冇可能同某n野有關係?新人追post見到之後想問好耐
男人永遠喺呢啲位先唔解釋清楚
攬曬上身 好寫實吖

男人係咪覺得自己咁樣好偉大

太投入sor
佢ig caption話要趁呀爸失憶前搵到傑叔
點解唔同呀水解釋
個CP投票會唔會即刻冇晒票??
我睇度真心攰
系真心攰

浪費咗今集stanley同阿蟹咁好演技
由龔燁行動個時追到宜家,一直都無諗過要放棄依pair
但今日依集我真系心累想棄
其實阿龔咁樣真係唔洗旨意追到阿水
我都攰啦 更何況媽呢空?
呢個都叫解釋到嘅
答案可能係你id
嬲住留名加1

係公司一路ot一路睇,睇完完全冇心機工作
我今集真心嬲龔燁呢個人
我而家嬲到係冇辦法作為客觀者去分析呢對cp
同感,莫講阿水心死
觀眾都心死
而家搞到係佢地正式一起之前都唔敢再追龔水線睇....
454淨虐阿水一個已經睇到我就嚟抑鬱
463一次過虐晒龔水
阿龔最後句「原來我唔可以當你係no.1」(之類啦,屌好sad),我覺得對白中自責嘅意思多過愧疚,阿龔應該都好憎放棄阿水嘅自己
同埋講呢句亦都斬斷自己後路,唔畀自己後悔選擇阿爸/過去做no.1
佢參加埋哈爾濱project,意味住正式同阿水對立,但係佢又唔解釋 頂你可唔可以唔好畀咁多壓力自己,阿龔越來越壓抑
阿水都好慘,明明開頭諗住阿龔終於肯表白,call晒全世界就知佢有幾期待,越期待就跌得越傷,仲要畀佢知道阿龔跟哈爾濱project,畀心愛嘅人屢次傷害呀痴線,喺佢心目中宜家阿龔=騙子
宜家我真係想知編劇點拉返龔水線,點寫阿水重新相信阿龔,同阿龔點放下過去
我之前已經估阿龔嘅no.1係阿爸,但係赤裸裸咁話阿水唔係no.1?????
明明係sitcom拍到9點半家族情仇咁做乜Q
之前初雪已經夠hurt呀水,今次仲要再hurt多幾錢重
呢個世上有幾多個好似呀水咁嘅好女仔,比你hurt完都肯信你
點解要寫到呀龔咁衰
關係無進展都算仲衰過reset
原來仲有人睇得明
屌你老母慶過火屎
而家啲誤會仲娘撚過廿年前個啲韓劇
你唔見老豆都唔係第一次啦,傑叔啲料今集先又提完,講幾句解釋番有幾撚難呀?
喂話就話唔想佢地咁快一齊遮,唔撚係咁樣唔一齊呀嘛!
既然龔燁要復仇要事業就咪撚溝呀水啦
比咗咁多希望人再親手破滅佢
如果佢唔係電視劇係現實生活入面?呀水一早就踢咗佢出局啦!
如果佢唔係龔燁係第二個,我直頭想睇佢辛辛苦苦要報仇個一下個陣發現全部都係一場空,呀水又同咗一個對佢更好嘅男人一齊添呀!
因為係龔水線我地先想佢地可以開花結果
但編劇拖到咁樣真係糟塌哂大家對龔水線嘅期待
Sorry for 1999 我真心好嬲
明明一條咁好嘅線,係咁重覆啲垃圾誤會令到成條線都無以前咁好睇
追咗咁耐,好想放棄,如果tvb編劇睇到我地d留言,就知幾傷d fans嘅心
條線爛左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞