[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
係咪諗住去哈爾濱之後跣鳩翻二房呀
我想係 想睇事業上嘅黑化龔燁
Yes
訓醒繼續追下post
一晚屌足700多樓

雖然話我都有份少編劇
但我點都追落去嘅
鐘意咗咁耐喎話曬

初初諗今集虐都無所謂頂得順,但今次呢個核彈真係爆得好勁,做埋敵對,對D2個集都唔抱太大期望,都唔會甜得去邊,到時阿水對阿龔一定有戒心,仲邊有甜出現,除非係呢段時間有人踢爆係Jenny出賣公司還阿龔一個清白,如果唔係,好難再有甜出現
我都覺得癲癲地,追cp追到失眠
一個晚上
我都覺得仲係好sad
算把啦
供水最後會沒完沒了
跪求好甜嘅工水文
訓醒原來把刀仲插住心口,好難頂啊
訓醒,諗返仍然好sad,
唔明點解睇劇睇到好似自己失戀咁,完全無翻睇嘅動力。再強調演員做得好好係內容唔鐘意咋

女人有時喺感情上好犯賤,明知唔係自己問題,明知對方忽冷忽熱,甚至避開自己,都有可能默默地等,有feel係無理由嘅。唔係唔想忘記傷害,而且自己無法忘記⋯

「如同前世欠下你的吻 還怎麼敢怒憤
已習慣親朋好友問我怎會為你等
學會講只因這種狠深得我心」

呢集俾我嘅感覺,之後工水短期內就係咁嘅路線。阿水本身設定上好多位好真性情,亦係重感情嘅人,對博士由暗戀昇華做家人,中間念念不忘,但當年係豆芽夢。對max係豪門夢,但對賤精,由恨變愛,我覺要內心好鐘意先去到呢個轉變,係無意識嘅,愛得深傷得深,唔係話放就放,好寫實但sitcom真係可以無咁寫實架
至於阿龔一向嘅no1大家都知,而佢亦唔係乜性格好好/明女仔心嘅人,打個電話從佢角度已經係好重視。話唔定只係愛水,所以唔想佢牽涉到復仇不惜代價復仇諗起基度山 只係用錯方式,之後會醒(盡咗力說服自己啦

呢條偶像劇線嚟架嘛,俾返啲主角光環好喎,唔好再傷呢條線啦
馬後炮講句,當阿工決定要傑叔阿水二揀一,條線注定要爛

為報仇犧牲愛情完全唔合理,如果阿水係傑叔個妹個女個孫女甚至係契女,工水係現代版羅密歐與朱麗葉,鍾意世仇個親人會對唔住阿爸,fine

但阿水同傑叔係完.全.無.關.係
阿水唔會阻你報仇,阿水又唔會因為你報仇而傷心,阿水嘅屋企人又唔會因為你報仇而唔接受你
阿水同事業同報仇根本就唔係有你無我嘅二元對立

如果阿工一心不能二用,報仇之前唔可以分心愛情,咁阿工一直以來嘅行為都係比無恥更無恥,明知自己唔會選擇愛情,憑咩要阿水等你?如果個女仔明知得唔到愛情都甘願等,fine

但一直以來都係阿工親自破壞阿水嘅感情路,甚至不惜造謠,累到阿水一身蟻,阿水無得選擇被迫留喺原地等一個唔會選擇佢嘅男人,對阿水公平咩?

依家嘅阿工根本係一個佔有慾強嘅偏執狂,如果阿水仲主動接近阿工,係糟蹋自己又犯賤

沉澱咗一晚瞓醒都係好嬲,今集嘅感想係阿水值得更好的
我現家搞到好似失戀咁

瞓醒之後諗返都係覺得成件事有啲唔合理
真係唔明點解兩者唔可以並存
不過講真今集阿蟹同Stanley嘅演技真係好好 你哋做得咁好 又點會咁容易棄!最難捱嘅斷水都捱過了

ig售前服務成日呃人

個人覺得呢d都係令人咁大反應之一

對呢條線唔咁上心了

雖然我好少發言 但每日都會追po睇下大家講咩

宜家平常心嚕 劇情岩睇先睇

Btw下次主線係咪就係48x?
我記得之前有ig story影住份劇本
“水與xxxxx”
嬲到頭痛瞓完一晚追完post 等我正能量咁fd 吓可以點兜
應該嚟緊未會有交集,跟著Jenny 要龔燁害大房啲人,龔燁堅做到嘢上到位,然後Jenny 要害水水嘅時候,龔燁落唔到手,反cup KO二房嘅人。水水終於知道發生咩事,然後一齊大結局
希望係愛回家完之前仲有機會聽到Only one
嬲到頭痛瞓完一晚追完post 等我正能量咁ff 吓可以點兜
應該嚟緊未會有交集,跟著Jenny 要龔燁害大房啲人,龔燁堅做到嘢上到位,然後Jenny 要害水水嘅時候,龔燁落唔到手,反cup KO二房嘅人。水水終於知道發生咩事,然後一齊大結局
我會覺得似係要害水個下,落唔到手
咁嘅劇情未反cup之前條線首先收皮,為報仇害大房害阿水上位,啲人仲會care最後龔燁係咪無間道、工水仲會唔會一齊咩,雖然今集都半收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞