[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
阿蟹就應該冇
無錯 演員係唯一可以堅持下去嘅動力 加油呀Stanley 成條綫靠你同呀蟹拯救
同輝蓮一樣
冇結果既愛情 差別在於開始定唔開始
重點係自己推開左水水
我唔忍心睇到水作賤自己
佢應該有更好先岩
自我鼓勵一下,
只要編劇唔棄呢條線,都努力等落去。
演員係做得好,大家都只係不滿個劇本。
但一次比一次虐,真係愈來愈唔知抱住乜野心情面對好…
究竟點兜係好好奇…但就算原諒,都會有一條刺…

不過,呢刻我覺得,係唔虐嘅,有bug就有bug啦,
已經唔求點鋪啦之前成日話想虐下水,後悔了
好過咁玩個劇情。
雖說男人不壞女人不愛,但睇得好心傷
呢句唔加密
認同,因為佢做龔燁搏左條命都要繼續睇
大家咁激動其實都係恨鐵不成鋼
同曹太個集一樣,其實大家唔係介意工水無成功得米
反而最介意係關係無進展之餘,仲倒退去衰過阿工啱啱入嚟果陣
要講阿工面對家庭同愛情之間嘅選擇OK
但唔係要將個角色寫得前文不對後理,同時又加啲不必要嘅波折比佢囉
阿水同阿工都咁重視家庭,阿工咁樣玩鳩熊家,仲可以點樣兜呀?
阿水絕對係一個可以同阿工共患難嘅對象
但而家要阿水再主動向前行亦太唔公平了
所以我真的不知道編劇而家可以點樣寫到阿工會明白到呢一點

阿蟹同Stanley真係演得好好,lift個兩幕簡直就係戀愛中嘅心情
又唔會話因為一集咁就棄嘅,280當日都未放棄啦
但我真係希望之後可以寫返好啲,唔好辜負演員們嘅努力同心機
大力支持工水早日開花結果,我要睇三女婿同龔欲善其事架!!!
神交咩
你個名
你那句搏咗條命
熊家其實可能唔知發生咩事
準備孤獨終老
追唔切Post, 大家去得太快

但我淨係想問,阿水到底做錯左D乜野,連阿龔幾句解釋都唔值得擁有先
追唔切Post, 大家去得太快

但我淨係想問,阿水到底做錯左D乜野,連阿龔幾句解釋都唔值得擁有先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞