[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
除咗話下半集係一場夢
我諗唔到點救返條線
唔關演員事嘅
今日stanley 搵阿爸那種無助感果下面流淚
做得好好
但係個編劇
搞到我其他線都唔想睇
根本寫到個角色搖擺不定
我知道阿工一講到老豆就失去理智
但真係同阿水講一句老豆走失咗好難咩?
你比咗咁多期待人,仲要驚動埋人哋全家
真係無辦法原諒

幾時先比返280個個有擔戴,有誠意嘅阿工我?
雖然劇情垃圾 但兩位主角真係做得好好

同埋係咪正式要開傑叔條線喇

唔知會搵邊個做
事業心咁重就咪flirt人又阻人情路啦,睇完今集更加覺得之前阿工嘅行為無恥,成條線一集炒起
原來龔燁嗰三個字
係「對唔住」
Sorry禁錯負評
豐富個人角色唔需要犧牲阿水囉
大家鐘意阿工呢個角色,都係鍾意佢對住咩事都能夠游刃有餘
唯獨對住阿水同老豆先會束手無策,咁先顯得佢哋兩個有幾重要
我唔想睇佢做其他人嘅扯線公仔呀!!!!
我都幾想睇下stanley本人點睇今集
唯有話佢畀愛情沖昏頭腦,一時以為自己可以為阿水做所有嘢
點知一面對現實(阿爸)就發現其實事情冇佢想像得咁天真美好,最後都要向現實低頭

我盡力兜㗎啦
其實呢段咁睇好反映到真實世界,好多時我哋幻想所有嘢都好美好好甜蜜,但係最後總要向殘酷嘅現實低頭...
dllm我睇處境劇唔係要睇呢啲赤裸裸嘅殘酷真相,係要童話中嘅美滿結局呀
同意
stanley個下真係好好戲
睇到想喊
人生已經如此的艱難 有些事情就不要拆穿
嚟緊兩個present加一個test然後下個禮拜exam
sad到想放棄人生
是旦啦 grade啫嘛 爛咪爛囉
用返阿水個句
呢集唔係偶像處境劇 係悲劇

悲劇
其實我覺得初雪個集起,供水線行得快左好多,阿龔突然追攻到今集要當眾表白都幾突然,之前都係Flirt 阿水搞下曖昧咁。

另一方面阿水沉船都幾極速,之前曹太個陣嬲到阿龔死,中間隔左兩集主線,仲要其實無乜太特別交心情節,初雪個集就期待阿龔表白,甚至ready say yes ,一切都行得太快,但係未代表今集最後開虐開到冇挽回餘地去冷處理佢地的關係呢?

就算阿龔表白,阿水可以唔拒絕唔接受,大家交多d心,識耐d再正式一齊。

明明有好多可能性,但睇唔透點解要揀條爛路比佢地行
阿龔佔有慾問題
之前仲可以兜佢係有心追阿水
如果呢集之後佢仲繼續斷人桃花就真係冇得抵賴
我都諗唔明點解要咁對阿水 (講到尾就係唔坦誠 連自己鐘意嘅人都唔坦白 呢點真係
我已經半死心
如果下次主線龔燁真係做咗二房人冇反cup
咁我真係會死心 轉支持曹總算啦
今集劇情堅係吾合理
好多位都好夾硬黎
宜家將啲關係寫到咁死條感情線仲點行落去
係所有龔水線寫得最差嘅一集
為拖而拖
唔想聽呢三個字呀
完全認同毀龔燁形象
以佢人設唔係應該搵到個一雞兩味嘅方法先啱咩?
明知last chance都犧牲阿水同自己感情,咁佢真係一世攬住份工算
之前仲好型可以撚jenny,依家要做返人地卒仔
我點睇都係事業愛情兩失意
唔好啊絲 撐住
我都係修心養性考埋試先再追
今晚睇完個心無定到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞