[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(10)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
大家仲討論緊

琴晚真係訓得唔太好
希望今日可以瞓好啲
我承認我自虐走去翻睇463,真係睇到百感交集
好鍾意阿龔喺office等阿水message同聽電台嗰段,佢一開始係好緊張咁係咁check手機,到之後一收到message即刻衝返去自己位,開電台聽嘅時候仲捉實手柄,本身個樣由緊張慢慢變到欣喜興奮,正式聽到阿水畀機會佢嘅時候仲跳起,呢段係我其中最鍾意嘅一段
同埋最後阿龔獨白話佢唔係一個可以將阿水放喺no.1嘅男人嘅時候把聲好沉好冇神氣,仲有啲哽咽,聽到咁壓抑嘅語氣搞到我差啲想喊
可以聽得出其實阿龔好憎自己呢個選擇,但係因為阿爸時日無多而身不由己先逼不得已放棄阿水 (雖然我仲質疑點解阿龔會屈服做二房人
我諗之後阿龔唔係剩係同阿水條線, 佢由463開始多左同細龍太條線
心痛唔係在於虐阿水定虐阿龔,心痛係點解編劇要咁樣寫爛條線!
雷珍妮你去搞你個John啦
放過一對戀人啦
hurt啊😭
細龍太真心不了
龔燁俾人撚,fine!但俾雷珍妮撚,no way!
呢點係令我最嬲
之前一直唔出台慶相,就原來係留依家
最bug嘅位明明係阿龔攞住jenny痛腳
明明之前jenny對住阿龔係熬底,宜家忽然間夠膽撚返佢轉頭仲要畀佢成功
邊個畀jenny撚都合理過阿龔畀佢撚
感覺2018年前都唔會再有公水主線, 果啲路透似係過場多啲
蟹知道我地心疼水水
佢都好心痛水水
係, 爛到都唔知點兜番同水水一齊, 真係好期望下次編劇點兜, 唔通又要森仔出馬 , 又唔知下星期有無龔水或龔Jenny
阿蟹終於放同Stanley台慶合照, 我仲以為佢地無影添
但點解係三人行, 多左博士
搵人CUT左左邊唔該
一集爆一個1 POST
拖慢返龔水線行我其實係ok,講真我覺得454開始龔水係突然間行得太快,阿龔好似忽然發現自己其實事業有成開始發力追女,阿水又明明之前除咗392之外冇任何sign在意阿龔,喺454又忽然開始好緊張阿龔一舉一動
但係,拖慢並唔係咁拖慢
你拖,ok,但係可唔可以畀個合理轉折,唔好整個存在bug位嘅契機令龔水走遠
你拖,ok,但係可唔可以唔好忽然拉前進度再一下子彈佢返去起跑線
點解一定要寫阿龔想表白但係失敗嘅情節呢,仲要連續兩次
最重要係阿水係兩次都知道佢想表白,但係宜家全部告吹,你叫阿水以後點再相信阿龔,點會願意再聽阿龔表白

唉屌

cut得唔太靚, 大家見諒
好睇好多
但我已經睇唔落去!係冇眼睇!
係咪順眼好多
傑作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞