低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
想問下12月中收左樓,一月中已供第一期
幾時會收差餉單?

17年第一季單12月尾已經到左
已經收哂信,1月27號deadline
你收樓果幾日搞左轉名未?
正常律師樓會幫你對左12月差餉條數

律師佢話有對差嚮條數,之後加加減減番d 尾數
但我都唔知佢有無攪轉名
打去問問佢先
其實d負擔指數有冇計埋稅率同物價指數呢d野

全球大城市呢幾年係QE下冇邊度唔貴 私樓一向都唔係大眾商品,個個年代都有人買唔起

冇可能啦
前日先岩岩經過果個位,市中心又多配套
係嘈同樓下街市,低層一定仆街
肯定是參考瓏門價,最多平少少咁

9千幾係冇乜可能,會參考街市傍邊+*哥起嗰個屋苑(唔記得乜名)二手價嚟定價,上萬走唔甩

果個叫雅都花園 果到二手建築尺價都要萬1
利申:雅都業主

之前個屋苑拉晒banner,發生乜事?

佢地有staff loan係人工100倍
其他要用正常rate做
做夠一年可以申請
唔做要拎返staff loan果舊出黎

有得做都咪制啦, 一嚟轉唔到工, 二嚟俾人知你係公司借100倍, 我係你上司一定卒撚死你, 因為你走唔到

好多銀行朋友做按揭都用其他銀行

謝巴打們解答。但如果我當買600萬樓 正常8成按,而家staff 做到十成假設,咁我當供左兩成 大概120萬之後,想轉工 咁果陣轉返正常按8成就得?

上司知真係仆硬街
想問下12月中收左樓,一月中已供第一期
幾時會收差餉單?

17年第一季單12月尾已經到左
已經收哂信,1月27號deadline
你收樓果幾日搞左轉名未?
正常律師樓會幫你對左12月差餉條數

律師佢話有對差嚮條數,之後加加減減番d 尾數
但我都唔知佢有無攪轉名
打去問問佢先

12月收樓應該只對到上年年尾果份差餉
123月果份就要巴打你自己交返

新沙士

佢地有staff loan係人工100倍
其他要用正常rate做
做夠一年可以申請
唔做要拎返staff loan果舊出黎

有得做都咪制啦, 一嚟轉唔到工, 二嚟俾人知你係公司借100倍, 我係你上司一定卒撚死你, 因為你走唔到

謝巴打們解答。但如果我當買600萬樓 正常8成按,而家staff 做到十成假設,咁我當供左兩成 大概120萬之後,想轉工 咁果陣轉返正常按8成就得?

上司知真係仆硬街

俾我唔會咁借

奧仔

上司知真係仆硬街

上司實知 你放心

認真,哩個問題真係問番銀行經紀安全d,始終連登真係勿盡信

頭先有位巴打話0.8里 好撚吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞