低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
想裝修成間屋做工業風之類既感覺,有無巴打有好介紹

工業風
油環氧樹脂油同加防撞欄?

買兩房Over 6m 借唔到8成, 考慮借巴打點睇

最緊要計岩數
同埋睇清楚唔同plan有咩唔同玩法

好似GY有個plan係12%首期
之後36個月每三個月樓價1.5%
3年之後你會比左樓價70%

你樓價如果升多10%就可以做返正常按

thanks 巴打

不過你要考慮埋倒跌同埋加息個影響
你3年後會供緊P息
P如果升兩里就係7里
如果你份糧唔夠大就

某大公營機構housing係供樓利息一半

係唔係講緊HA? 我想問佢個計劃係唔係一般揀咩plan都會俾一半利息?
想裝修成間屋做工業風之類既感覺,有無巴打有好介紹

工業風
油環氧樹脂油同加防撞欄?

Same here

有得做都咪制啦, 一嚟轉唔到工, 二嚟俾人知你係公司借100倍, 我係你上司一定卒撚死你, 因為你走唔到

好多銀行朋友做按揭都用其他銀行

果100倍其實係送錢比你
借就0.8里
ML就2.15
想點

巴打睇黎有d insider info 可唔可以講多d? 其實係咪咁唔講人情 就算抄定點 都俾幾個月過渡期人搵下工先call loan 我見佢而家仲120倍改左 講到話幫員工置業好好福利對員工咁 lol

我理想既家居

我理想既家居

我新屋都係米白磚,但應該唔換木地板了
好鐘意木傢俬,又驚同地板唔太夾

我理想既家居

屌post錯
本身想post響低調裝修個post

我理想既家居

屌post錯
本身想post響低調裝修個post

再po過去,個邊好靜
其實裝修不如另外開post講

浪子回頭

浪子回頭

短咩期
一定係升升升

浪子回頭

短咩期
一定係升升升

我都想
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170122/56208106

點解朱生咩撚都唔知就來買樓

演員
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170122/56208106

演員

柒到唔敢睇

演員

柒到唔敢睇

毐果作新聞一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞