低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
迎海個景好靚

迎海個景好靚

買左?
迎海個景好靚

買左?

唔係我架,屋企人既。你睇中邊期?

減左30年

買左?

講下炸
有排都未買得起樓唉

買左?

講下炸
有排都未買得起樓唉

迎海呎價黎講唔算貴..但多數大單位

講下炸
有排都未買得起樓唉

係咪唔太方便
可唔可以分享下
你地幾歲開始儲首期
月入幾多先做到
我想知道多d人既故事

講下炸
有排都未買得起樓唉

係咪唔太方便

睇你願唔願意為左個景犧牲配套.....
我自己就唔願意既
大陸樓 橫琴買唔買得過 好近港珠澳
2018 ~ 2047 , 一年低過一年.....
2046 應該最抵買..
因為強國一定不會對 50 年期限之後有清楚保證不沒收香港人所有財產,土地

好似話2018,勞動下口逐年下跌再加上就快有大量供應,樓價應該會跌
大陸樓 橫琴買唔買得過 好近港珠澳

橫琴出入好似有限制,巴打問清楚先好入手
因為強國一定不會對 50 年期限之後有清楚保證不沒收香港人所有財產,土地

好似話2018,勞動下口逐年下跌再加上就快有大量供應,樓價應該會跌

侵侵係關鍵
可唔可以分享下
你地幾歲開始儲首期
月入幾多先做到
我想知道多d人既故事

完全無儲錢習慣 老豆老母幫一半, 但講好分五年還比佢

侵侵係關鍵

我都估唔撚到侵侵會癲成咁, 知佢癲但無諗過一嚟就咁癲
想買樓 約400萬 有睇岩 但究竟而家係咪合適時間買
想買左先但又驚遲下跌
唔買又驚樓市繼續升
想買樓 約400萬 有睇岩 但究竟而家係咪合適時間買
想買左先但又驚遲下跌
唔買又驚樓市繼續升

供到就買

侵侵係關鍵

我都估唔撚到侵侵會癲成咁, 知佢癲但無諗過一嚟就咁癲

大量供應係事實
不過所謂供應 有一大部分係湯房黎
同埋一大堆係錦田

政府上年唔達標

係咪唔太方便

睇你願唔願意為左個景犧牲配套.....
我自己就唔願意既

d 景同配套會所果d係幾正,因為自己係住馬鞍山站果邊,反而覺得烏溪沙搭馬鐵實有位坐好正。有車同埋第時有沙中線應該okay。不過對九龍人黎講一定爭d。

大量供應係事實
不過所謂供應 有一大部分係湯房黎
同埋一大堆係錦田

政府上年唔達標

等政府?食十世屎都未得

唔好講樓
講個全民醫保
講左10年都未講到

政府上年唔達標

等政府?食十世屎都未得

唔好講樓
講個全民醫保
講左10年都未講到

西九攪左十幾年
本地富豪新世界集團主席鄭家純新年傳中風,新世界最新發新聞稿,指鄭家純近日身體抱恙,正休假調養。新世界集團在管理層及董事局帶領下,一切日常業務如常運作。

新世界旗下荃灣西柏傲灣周五(初七人日)將如常進行第3輪銷售,推出105伙,今午六時截票,消息指,項目累收逾880認購登記,超額認購逾7倍,明日將進行抽籤。

咁既價都仲可以超7倍標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞