低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
睇到施永青就諗起聖誕咭

新Sars

浪子回頭

短咩期
一定係升升升

我都想

年年都話跌
點知年年升
好啦16年中期跌左少少
一堆人狗沖又升返

短咩期
一定係升升升

我都想

年年都話跌
點知年年升
好啦16年中期跌左少少
一堆人狗沖又升返

班人年年都吹話跌總有一年會中架
到時咪可以話自己眼光獨到囉

我都想

年年都話跌
點知年年升
好啦16年中期跌左少少
一堆人狗沖又升返

根本講左咁耐但你銀行估價一直keep住上
佢地講跌有無講左8年
之前唔知個巴打拎返d文出黎鞭屍

如果跌,你想換既都會跌㗎

又好像幾有道理
但我未供滿
假設跌左一球 我如果賣要還返筆loan先播

http://hk80captain.blogspot.hk/2014/04/blog-post_7.html?m=1

前幾日睇左段野可以參考下

謝謝!

燦神
召喚奧神,我要新sars
施永青想業主嘔番二手盤出黎
留名

我都想

年年都話跌
點知年年升
好啦16年中期跌左少少
一堆人狗沖又升返

佢地講跌有無講左8年

如果依家樓價好似上年咁回落10-15%
咪一樣大把人狗衝,跟住又升返

又好像幾有道理
但我未供滿

http://hk80captain.blogspot.hk/2014/04/blog-post_7.html?m=1

謝謝!

儲細價樓 儲到2047

我都想

年年都話跌
點知年年升
好啦16年中期跌左少少
一堆人狗沖又升返

佢地講跌有無講左8年

如果依家樓價好似上年咁回落10-15%
咪一樣大把人狗衝,跟住又升返

需求從來都無減少過又點會跌
施永青想業主嘔番二手盤出黎

快d 取消ssd

又好像幾有道理
但我未供滿

謝謝!

儲細價樓 儲到2047

奧仔:2047

市埸消息指,首批進入柏傲灣揀樓區的買家已經完成揀樓程序,首45分鐘沽59伙,平均每1分鐘賣1間。

黃翠如買樓一事疑幻疑真,進入揀樓區時由2男1女美聯地產代理陪同,被問及是否黃翠如時,當時人一直笑而不語,但旁邊的美聯經紀一直矢言否認。市埸瘋傳該名疑幻疑真的「黃翠如」中46號籌,已經選購1伙低層兩房單位,涉資約760萬。

又真係有D似....但翠茹BB都避不開要聞屎水味, 係慘既
召喚奧神,我要新sars

奧神咪出現左

市埸消息指,首批進入柏傲灣揀樓區的買家已經完成揀樓程序,首45分鐘沽59伙,平均每1分鐘賣1間。

黃翠如買樓一事疑幻疑真,進入揀樓區時由2男1女美聯地產代理陪同,被問及是否黃翠如時,當時人一直笑而不語,但旁邊的美聯經紀一直矢言否認。市埸瘋傳該名疑幻疑真的「黃翠如」中46號籌,已經選購1伙低層兩房單位,涉資約760萬。

AA同佢老闆笑得開心到呢

已經睇咗兩年樓嘅曾小姐,中間抽過啟德1號,今日終於成功買到柏傲灣1間三房單位,樓價大約1,500萬元。佢解釋,鐘意樓盤三房廁所有窗,仲要全海景。

佢覺得樓價會向上,因為通賬同埋建築成本貴,形容今次買到樓好似中咗六合彩二獎。

樓爆不遠矣
果度臭到仆街,祝買家好運
做左6年野, 儲左大約有9x 萬
但到今日發覺距離一個理想既家仲好遠

再繼續升落去我都放棄, request過大馬發展算

已經睇咗兩年樓嘅曾小姐,中間抽過啟德1號,今日終於成功買到柏傲灣1間三房單位,樓價大約1,500萬元。佢解釋,鐘意樓盤三房廁所有窗,仲要全海景。

佢覺得樓價會向上,因為通賬同埋建築成本貴,形容今次買到樓好似中咗六合彩二獎。

樓爆不遠矣

講到送咁

樓爆不遠矣

講到送咁

中二獎
如果地產商免佢辣招
個度都過百萬
佢話中二獎又無錯喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞