低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

正常就係 但依家Hibor 高
同P 基本無分別
利申: 已cap

如果早兩年買做緊+1.6/1.7 就真係cap 左
而家做緊1.35左右都有d 水位
H 都跌番d, 應該好快都唔使cap

唔該咁多巴打
H加幾多 Pcap ML account rebate 罰息期都傾好哂
係諗緊合約有無d細節一定要睇清楚

巴打等左幾多佢先出個offer 俾你? 我入左表2個星期都冇乜聲氣

最快渣打匯豐就好似一個星期內
總共收到3個offer
你本身會唔會有其他債務?

因為女朋友做教育行業無固定收入, 搞到好撚麻煩, 加埋我自己果行出bonus 比較多, d 銀行問我補資料補左好多轉都未肯出offer 有D仲要話我唔夠數
又加唔到息
有咩d 4M樓下既收租盤推介

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

正常就係 但依家Hibor 高
同P 基本無分別
利申: 已cap

如果早兩年買做緊+1.6/1.7 就真係cap 左
而家做緊1.35左右都有d 水位
H 都跌番d, 應該好快都唔使cap

唔該咁多巴打
H加幾多 Pcap ML account rebate 罰息期都傾好哂
係諗緊合約有無d細節一定要睇清楚

巴打等左幾多佢先出個offer 俾你? 我入左表2個星期都冇乜聲氣

最快渣打匯豐就好似一個星期內
總共收到3個offer
你本身會唔會有其他債務?

因為女朋友做教育行業無固定收入, 搞到好撚麻煩, 加埋我自己果行出bonus 比較多, d 銀行問我補資料補左好多轉都未肯出offer 有D仲要話我唔夠數

我自己算好彩
自己出月薪 無負債 又估足價 所以快批
撻訂個舊錢係比aa定業主/發展商食左

無知一問

我自己算好彩
自己出月薪 無負債 又估足價 所以快批

如果係大陸收租點計入壓測
請問算低嗎?
請問算低嗎?

中銀……

無知一問

訂係業主或發展商,佣就aa
快啲過罰息期
快啲過罰息期

差幾耐?轉按有乜so?
請問算低嗎?

你12年做,應該都cap左
但個時做緊2.25?
而家都係做2.15 cap
快啲過罰息期

差幾耐?轉按有乜so?

拎rebate,低d 息率
請問算低嗎?

你12年做,應該都cap左
但個時做緊2.25?
而家都係做2.15 cap

咁轉按有無so?
cap姐係罰息期?
thx
說好的南昌新盤呢
說好的南昌新盤呢

慢慢賣
說好的南昌新盤呢

18k 起跳

無知一問

訂係業主或發展商,佣就aa

咁如果新盤?

AA 成日話新盤無佣 (發展商再出?)

但新盤撻訂係咪 AA 最開心?

利伸:差啲買左新盤同撻訂,最後關頭煞車,自此唔信 AA
兆康成交價2房467尺 385萬,地產門口假盤都貼390萬 對比上月升2.3%
說好的南昌新盤呢

18k 起跳

又話要月尾先有
繼續睇舊樓

我都留意緊呢個盤,不過如果真係開18k可以打消念頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞