低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
有樣野好煩
換樓,9/3左右交樓比人,17/3人地交樓比我
仲要預時間裝修同訂造傢俬,要搬出去兩個月左右
邊度可以搵到短租盤?除左aa

Service apartment?

好多洒店有月租,睇你住開邊度
美聯物業分行營業經理張子健表示,該行日前促成一宗元朗洪水橋泉薈2房連天台特色單位成交,上車客以約471.8萬港元承接。

剛成交的2座頂層連天台單位,建築面積約645方呎,實用面積約498方呎,2房間隔,業主由480萬元,減至約471.8萬元成交,折合實用面積呎價約9,474元,屬理想價格。

買家為一名上車客,鍾情單位連天台特色罕有,加上價格符合上車預算,故決定承接。

原業主於2011年8月以約340萬元購入上述物業,是次轉售帳面獲利約131.8萬元,物業升值約39%。

有容巴打
美聯物業分行營業經理張子健表示,該行日前促成一宗元朗洪水橋泉薈2房連天台特色單位成交,上車客以約471.8萬港元承接。

剛成交的2座頂層連天台單位,建築面積約645方呎,實用面積約498方呎,2房間隔,業主由480萬元,減至約471.8萬元成交,折合實用面積呎價約9,474元,屬理想價格。

買家為一名上車客,鍾情單位連天台特色罕有,加上價格符合上車預算,故決定承接。

原業主於2011年8月以約340萬元購入上述物業,是次轉售帳面獲利約131.8萬元,物業升值約39%。

有容巴打

我開左個telegram
有私人買樓問題歡迎加我傾,定時市場有二手荀盤亦會放上去
https://t.me/joinchat/AAAAAAsaljGGUEZRfcwW8Q
利申:十年地產牌
(元朗,屯門,天水圍,粉嶺,上水,荃灣)

爸打我想買尚悅大兩房,有咩推介

有容巴打

我地live左

有容巴打

我地live左

有樣野好煩
換樓,9/3左右交樓比人,17/3人地交樓比我
仲要預時間裝修同訂造傢俬,要搬出去兩個月左右
邊度可以搵到短租盤?除左aa

荃灣西如心廣場間酒店好似好平,試試

我地live左

奧仔會好野

Same 話會提早於2019年中通車

山林鬆
買左邊區

土瓜灣
六球

Same
係咪兩大偽豪宅之一

即係咩

山林鬆
買左邊區

土瓜灣
六球

Same
係咪兩大偽豪宅之一

土瓜灣已經升左好多,但仲有升值空間 但而加好多炒家都睇緊果邊,所以好荃買到荀野

我自己岩心水就會買唔會理佢荀唔荀,買得起唔得,買市區點會買錯野

山林鬆
買左邊區

土瓜灣
六球

Same
係咪兩大偽豪宅之一

土瓜灣已經升左好多,但仲有升值空間 但而加好多炒家都睇緊果邊,所以好荃買到荀野

我自己岩心水就會買唔會理佢荀唔荀,買得起得,買市區點會買錯野

土瓜灣
六球

Same
係咪兩大偽豪宅之一

即係咩

翔龍傲雲

土瓜灣
六球

Same
係咪兩大偽豪宅之一

即係咩

翔龍傲雲

傲雲位置靚過翔龍
【荃灣新盤】投資者:好多有錢內地人買港樓

2017-01-22 16:42:00 HKT

朱先生

葉先生

新世界(017)及萬科發展的柏傲灣上周五首售日一口氣沽出400伙,至本周二將進行次輪銷售,今日會截止登記,現場所見,仍有大批市民對樓盤有興趣,今日到售樓處參觀示範單位。

現居於君頤峰的葉先生,指對發展商興建的物業質素有信心,而且樓盤屬鐵路沿線項目,所以想買一間兩房單位收租,期望做到2到3厘回報率。另外,他相信樓價會平穩向上,因為有好多有錢的內地人來港置業。

曾經入飛抽啟德1號同元朗Grand Yoho 的朱先生,想買間兩房單位自住,貪新盤多靈活付款辦法,又有高成數按揭,但覺得柏傲灣大約700萬一間兩房戶偏貴。他認為樓價唔會跌,例如過去推出雙辣招都打壓唔到。

掌握財經生活資訊,即Like「蘋果ATM」fb專頁啦!http://fb.com/appledailyatm

上一則: 【短片】分紅保險三大陷阱 代理Sell單拖超人落水

下一則: 【主席沽貨】黃建業放售三項物業 市值逾20億

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56208106&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170122

即係咩

翔龍傲雲

傲雲位置靚過翔龍

當然啦 係正出口上面

翔龍傲雲

傲雲位置靚過翔龍

當然啦 係正出口上面

衰在發展商
【新界成交‧不斷更新】沙田第一城2房599萬沽 7年賺324萬

2017-01-22 15:46:00 HKT

屯門海麗花園

沙田第一城
【更新內容】新界上車屋苑之一的沙田第一城,世紀21奇豐譚培坤表示,21座中層F室,實用面積451方呎,現改2房間隔,向西南,望開揚山景,獲同屋苑換樓客以599萬元承接,實用呎價13,282元,屬市價。據了解,上址於去年10月中放盤,原開價610萬元,直至今年1月業主下調叫價至600萬元沽出。

原業主於2010年1月以275萬元購入,持貨7年,賬面獲利324萬元,升值逾1.1倍。

【屯門:海麗花園高層賣399萬 九七貨賺1球半】

祥益地產胡志偉表示,屯門海麗花園1座高層C室,建築面積565方呎,實用428方呎,間隔兩房,獲首置客承接,成交價399萬元,建築及實用呎價7,062及9,322元,屬市場價成交。原業主於1997年以242.9萬購入,持貨20年,賺156.1萬元,漲值64.3%。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56201580&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170122

傲雲位置靚過翔龍

當然啦 係正出口上面

衰在發展商

加上傲雲全體6m以上
唔係上車之選

傲雲位置靚過翔龍

當然啦 係正出口上面

衰在發展商

加上傲雲全體6m以上
唔係上車之選

理得咩發展商有得升就買得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞