低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

突然由神變狗

公關做得唔好呀奧狗

好嬲呀,好似俾人玩俾人呃咁

有3個物業 不過勸你唔好買

奧仔太令人失望了

奧狗

突然由神變狗

呃咗我哋幾多個post呀,原來想呃貨..

奧狗

突然由神變狗

呃咗我哋幾多個post呀,原來想呃貨..

水鳩傻淡
年收入800k+但積蓄一球都冇,想上車但最少要3房係咪冇乜可能?
年收入800k+但積蓄一球都冇,想上車但最少要3房係咪冇乜可能?

80個年薪冇一球儲蓄,要買三房首先改變消費習慣,唔知想要邊區3房,就當800萬樓,1球首期都唔夠

80個年薪冇一球儲蓄,要買三房首先改變消費習慣,唔知想要邊區3房,就當800萬樓,1球首期都唔夠

可以呀
買新盤用發展商按揭
800k 年薪應該供到呀

可以呀
買新盤用發展商按揭

三房柏麗灣B單位1300萬,當一成都唔夠,仲未知係咪一成首期,可能係2成
想問下350呎全爆,水喉,電線,窗全換要幾錢?地板做無縫,冷氣唔做分體。

可以呀
買新盤用發展商按揭

三房柏麗灣B單位1300萬,當一成都唔夠,仲未知係咪一成首期,可能係2成

柏O?

可以呀
買新盤用發展商按揭

柏O?

係,typo, sor

8o係咪又加推
南昌上蓋點睇
巴打們估佢開價開幾多
南昌上蓋點睇
巴打們估佢開價開幾多

二皮/尺

8o係咪又加推

兼加價

突然由神變狗

公關做得唔好呀奧狗

唔好高位買..唔好比低調 AA 水 9 大家買...
同埋我買平野無錯...我反對人租比人同自己租樓住
就好似過年 d 茶記 +2 +3 無人逼你去食..
你可以去食 mc donald, or 自己煮...
AA 水 9 大家借財仔...又開多一個 post 水 9 大家裝修...
買一樣野起碼比一半先叫買
如果做 90% 按....根本玩死自己...
我開口埋口沙士, 2047
就係明明會再出現大下跌...
點解唔等下.....

AA 水 9 大家借財仔...又開多一個 post 水 9 大家裝修...
點解唔等下.....

奧仔,解釋即係掩飾,既然覺得會大跌,點解唔賣晒手頭啲貨再等大跌入呢? 講大話
奧仔話上樓要有五成首期先好諗,水鳩巴打門做租租,正一無良吸血鬼,我覺得我有光環了

點解唔等下.....

奧仔,解釋即係掩飾,既然覺得會大跌,點解唔賣晒手頭啲貨再等大跌入呢? 講大話

等奧狗解釋 咁有信心跌都唔出貨轉租

點解唔等下.....

係真唔係呀

係真唔係呀

原來講裝修都俾人話係AA狗 住左十年公屋想再裝修過都會俾人假定係被AA 呃

係真唔係呀

原來講裝修都俾人話係AA狗 住左十年公屋想再裝修過都會俾人假定係被AA 呃

樓市準備大跌
唔好裝修,快d 平價出貨俾奧仔接
明唔明呀

係真唔係呀

樓市準備大跌
明唔明呀

如冇記錯 狗奧明明之前話得層未補地價居屋

樓市準備大跌
明唔明呀

奧仔,假淡扮嘢吧,另一個post鬼拍後尾寢唔少心噏出嚟,一時唔記得咗

樓市準備大跌
明唔明呀

奧仔,假淡扮嘢吧,另一個post鬼拍後尾寢唔心噏出嚟,一時唔記得咗
【雞年開齋】荃灣萬景峯三房初二沽 用家938萬接貨

2017-01-30 15:25:00 HKT

新正頭仍有買家撲入市買樓。美聯林載發表示,荃灣萬景峯5座中層B室,實用668方呎三房戶,昨日初二以938萬元易手,呎價1.4萬元。買家為用家,去年底開始睇樓,至歲晚參觀上址後細想數天,並眼見同區新盤熱賣,故加速入市步伐。

另外,消息指,原業主2012年中以710萬元入市,持貨三年多帳面獲利228萬元,新正頭發大財。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56241045&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170130
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞