低調置業討論(六)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
本地富豪新世界集團主席鄭家純新年傳中風,新世界最新發新聞稿,指鄭家純近日身體抱恙,正休假調養。新世界集團在管理層及董事局帶領下,一切日常業務如常運作。

新世界旗下荃灣西柏傲灣周五(初七人日)將如常進行第3輪銷售,推出105伙,今午六時截票,消息指,項目累收逾880認購登記,超額認購逾7倍,明日將進行抽籤。

咁既價都仲可以超7倍標

1人4票都係200個實客
本地富豪新世界集團主席鄭家純新年傳中風,新世界最新發新聞稿,指鄭家純近日身體抱恙,正休假調養。新世界集團在管理層及董事局帶領下,一切日常業務如常運作。

新世界旗下荃灣西柏傲灣周五(初七人日)將如常進行第3輪銷售,推出105伙,今午六時截票,消息指,項目累收逾880認購登記,超額認購逾7倍,明日將進行抽籤。

咁既價都仲可以超7倍標

加價都超一倍,比起gy好好多了

咁既價都仲可以超7倍標

原來可以入四票? 自膠,原來條數砌出嚟

咁既價都仲可以超7倍標

無限需求

我都估唔撚到侵侵會癲成咁, 知佢癲但無諗過一嚟就咁癲

大量供應係事實
不過所謂供應 有一大部分係湯房黎
同埋一大堆係錦田

政府上年唔達標

等政府?食十世屎都未得

唔好講樓
講個全民醫保
講左10年都未講到

唔等政府邊有供應
聽日去匯豐簽按揭acceptance offer
想知有無咩要注意?
有無咩細節會易中伏?
新世界(0017)、萬科荃灣西柏傲灣銷情雖然理想,但據最新成交紀錄冊顯示,項目5個單位遭撻訂,以總成交價4900萬元計,料發展商殺訂約245萬元。今批撻訂單位涉及3組買家,最大手一組以2301.3萬元購入1A座高層C及高層B室各一伙,料損手115萬元;另一組買家以2034萬元購入1A座高層同層B、C室,料遭殺訂101萬元;而最後一組買家則以564.9萬元購入一個2B座高層F室,損失28萬元訂金。據發展商最新公布之銷售安排,有關單位即日起暫停銷售。

又超額認購但又有撻訂 我好亂
想知有無咩要注意?
有無咩細節會易中伏?

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d
想知有無咩要注意?
有無咩細節會易中伏?

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?
想知有無咩要注意?
有無咩細節會易中伏?

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

是,但你咁奇怪而家先問既,唔係決定好先去簽咩?

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

巴打,我未買到呀

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

唔係果位巴打嚟

係咪都係做h按抵?

巴打,我未買到呀

sorry,無睇番晒d 名
祝你早日搵岩心水單位

巴打,我未買到呀

sorry,無睇番晒d 名
祝你早日搵岩心水單位

加入業主團
想買樓 約400萬 有睇岩 但究竟而家係咪合適時間買
想買左先但又驚遲下跌
唔買又驚樓市繼續升

供到就買

蘇格拉底的愛情故事,講到要柏拉圖在麥田走一圈,選擇一棵你認為最漂亮的麥穗。最後柏拉圖垂頭喪氣的回來,一顆都摘不了,因為中途走來,總覺得會看得見更好的麥穗。如以「麥穗」代表「可選擇的人」
你令我諗起呢個故仔
想知有無咩要注意?
有無咩細節會易中伏?

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

正常就係 但依家Hibor 高
同P 基本無分別
利申: 已cap

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

同P 基本無分別

如果早兩年買做緊+1.6/1.7 就真係cap 左
而家做緊1.35左右都有d 水位
H 都跌番d, 應該好快都唔使cap
想買樓 約400萬 有睇岩 但究竟而家係咪合適時間買
想買左先但又驚遲下跌
唔買又驚樓市繼續升

供到就買

蘇格拉底的愛情故事,講到要柏拉圖在麥田走一圈,選擇一棵你認為最漂亮的麥穗。最後柏拉圖垂頭喪氣的回來,一顆都摘不了,因為中途走來,總覺得會看得見更好的麥穗。如以「麥穗」代表「可選擇的人」
你令我諗起呢個故仔

我都揀緊麥

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

同P 基本無分別

唔該咁多巴打
H加幾多 Pcap ML account rebate 罰息期都傾好哂
係諗緊合約有無d細節一定要睇清楚

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

同P 基本無分別

唔該咁多巴打
H加幾多 Pcap ML account rebate 罰息期都傾好哂

巴打等左幾多佢先出個offer 俾你? 我入左表2個星期都冇乜聲氣

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

同P 基本無分別

唔該咁多巴打

巴打等左幾多佢先出個offer 俾你? 我入左表2個星期都冇乜聲氣

最快渣打匯豐就好似一個星期內
總共收到3個offer
你本身會唔會有其他債務?

放租要比5成首期

好似全世界都唔個出租要俾5成首期咁

佢都係上連登問 其他人直程係記者面前爆

遲早搞到話要正視問題

一早要正視啦,個泡沫愈吹愈大,但都唔知幾時爆

奧神召喚

其實基本都無中伏細節
主要睇H+幾
P-幾多係cap
rebate 幾多
鎖幾多年
提早還款罰幾多呢d

係咪都係做h按抵?

同P 基本無分別

唔該咁多巴打

最快渣打匯豐就好似一個星期內
總共收到3個offer
你本身會唔會有其他債務?

因為女朋友做教育行業無固定收入, 搞到好撚麻煩, 加埋我自己果行出bonus 比較多, d 銀行問我補資料補左好多轉都肯出offer 有D仲要話我唔夠數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞