[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
咁貴又等咁耐都無行 好似好不智

越等越灰啊

已經放棄 唔再等

其實都好多途徑可以買到,不過無保用又真係睇下自己運仔

S835 出左都未有行就真係等拎去餵狗
明明上幾代都冇咁玩野
今次唔知GOOGLE 係咪食左屎

其實會唔會係關HTC 產能不足問題

無人知
但如果出貨好似NEXUS ONE 咁就死得人
點解Pixel XL 用唔到volte ?
打去3HK佢話唔關佢事,我換張咭去其他機又用到volte

係唔係Google 無開volte 俾香港用?
其實有個問題想問好耐
想問吓收到msg會喺最頂顯示嗰個notification可唔可以閂咗佢㗎?
我想照收到notification但唔想佢喺最上面顯示mag嘅內容出嚟
sorry for 1999

越等越灰啊

已經放棄 唔再等

明明上幾代都冇咁玩野

無人知

其實我覺得係google assistant未搞掂廣東話所以未出

越等越灰啊

已經放棄 唔再等

明明上幾代都冇咁玩野

無人知

其實我覺得係google assistant未搞掂廣東話所以未出

如果係咁全世界有排都唔駛用…
日本大陸台灣…

前排先講google assistant 學緊印度文…

水貨機仲想有volte

水貨機仲想有volte

nexus 年代都冇電訊商理啦
佢話唔關佢事我真係

水貨機仲想有volte

Google 都未諗住嚮香港出。
7.1.1 firmware 根本冇香港settings .

即係話,好大可能唔出行貨。

水貨機仲想有volte

7.1.1 firmware 根本冇香港settings .

香港setting?

香港語言?

水貨機仲想有volte

佢話唔關佢事我真係

好似得6p 定5x 最後外國update 後有volte

其他係部機本身唔支援
疊埋心水等 2017 年尾嗰部

我諗未到年尾我已經跳船換第二部手機啦
n5 頂唔順喇,用左三年

水貨機仲想有volte

香港setting?

香港語言?

香港VoLTE既settings

我部n6 lag 到爆加一日死十次機,己跳船pixel xl

水貨機仲想有volte

佢話唔關佢事我真係

本身部機冇香港嘅台嘅setting, 個台可以點答你

我部n6 lag 到爆加一日死十次機,己跳船pixel xl

無興趣買水
今年年尾都唔一定有hk份
對google嚟講,wfc
今年年尾都唔一定有hk份
對google嚟講,wfc

對, 如果佢係有心攞黎賣,就唔駛搞咁耐都唔賣啦。
感覺似睇佢打飛機自high 囉。

水貨機仲想有volte

佢話唔關佢事我真係

當年 台可以出NEXUS ONE嫁

水貨機仲想有volte

佢話唔關佢事我真係

當年 台可以出NEXUS ONE嫁

nexus one 係官網賣架

賣左未
有意

nexus one gn n5 n6 都無賣出去!
Google 第一款自行設計、並由宏達電代工的「Pixel」系列智慧手機一上市就廣獲好評,然而,2016 年 12 月 19 日起開始有用戶抱怨,把音量調大後音質會失真。對此,Google  據傳已經對一名用戶 Mark Buckman 提供退款,等於是坦誠問題無法靠軟體更新解決,而 Google  商店支援團隊的最新電子郵件也確認了這項結果。

Phone Arena、Android Headlines 15 日報導,Google  商店支援團隊 1 月 13 日在給客戶的電子郵件中表示,Pixel 系列智慧手機音量調大音質失真的問題,只有一部分手機會受到影響,而問題是跟硬體有關,跟軟體沒有關聯。信中指出,這次 Google 不再提供退款,而是會為受到影響的用戶提供保固服務。

報導稱,若音效的問題真是跟硬體有關,那麼受到影響的用戶,將無法單靠軟體更新來解決問題。也就是說,用戶只能在保固期內,趕緊向 Google 換新機。另外,Google 也未說明究竟是哪一批出廠的手機受到影響。

(本文由 MoneyDJ新聞
Google 第一款自行設計、並由宏達電代工的「Pixel」系列智慧手機一上市就廣獲好評,然而,2016 年 12 月 19 日起開始有用戶抱怨,把音量調大後音質會失真。對此,Google  據傳已經對一名用戶 Mark Buckman 提供退款,等於是坦誠問題無法靠軟體更新解決,而 Google  商店支援團隊的最新電子郵件也確認了這項結果。

Phone Arena、Android Headlines 15 日報導,Google  商店支援團隊 1 月 13 日在給客戶的電子郵件中表示,Pixel 系列智慧手機音量調大音質失真的問題,只有一部分手機會受到影響,而問題是跟硬體有關,跟軟體沒有關聯。信中指出,這次 Google 不再提供退款,而是會為受到影響的用戶提供保固服務。

報導稱,若音效的問題真是跟硬體有關,那麼受到影響的用戶,將無法單靠軟體更新來解決問題。也就是說,用戶只能在保固期內,趕緊向 Google 換新機。另外,Google 也未說明究竟是哪一批出廠的手機受到影響。

同5x/6p死機一樣又係硬件問題又係唔知邊批出事

同5x/6p死機一樣又係硬件問題又係唔知邊批出事

唔知鬼域水貨點搞?😣😥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞