[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
部5x bootloop 左
岩岩拎返
換左底板
唔知又捱到幾耐

升左 7.1.1?
部6p跌左落地 個mon crack 左 LCD 死左

寄番廠整
之前6P bootloop, 過左保養,不過google換番部新嘅俾我 早知問下有冇得加錢換pixel xl

6p bootloop
Google 都換左新機俾我

冇諗過問佢有冇 pixel xl, 因為鐘意 6p 個前置 speakers

一定要係Google store 買先可以
其實鬼域出係咪同上網買個價差唔到

終到等到你!
6P/5X完成一年嘅任務!

終到等到你!
6P/5X完成一年嘅任務!

部5x bootloop 左
岩岩拎返
換左底板
唔知又捱到幾耐

好後悔唔嗌佢換埋粒電
我琴晚都去鬼域買左大黑128.

又真係快過部6P一截喎。

鬼域幾錢?
拖到而家都未有行貨
係咪唔打算係香港出
拖到而家都未有行貨
係咪唔打算係香港出

發報左幾耐
ulm 訂咗部 pixel xl 128 黑色就快到
有無巴打有興趣?

有興趣
點傾

有無 telegram?

巴打,你幾時訂架?

我11月13號左右訂,又係大黑128, 嘈到比佢cancel order...
早知唔嘈佢,可能同你一樣,差唔多收到了。

佢咩reason cancel你order?

我依家都係每個星期一封e-mail

之前每星期 一 至 兩封email.
去到12月第2個星期,見隔離有巴打話,威脅佢cancel order就即刻 收到security check 及出貨

我咪跟住做囉。 佢即覆我email 話refund pending approval.
我淆底,回email 話唔洗咁急既,我仲可等到Christmas後... 佢唔啋我。

2日後就refund approval,跟手收到refund, 仲賺左$40蚊㖭。

好撚sad 不過你無蝕倒賺都算好彩

我開頭都預Christmas, 但依家照咁睇等2個月無走雞
對上一封e-mail佢話會放我入priority list, 但到依家都係無聲氣

fyi, 我11月14號訂嘅黑色Pixel XL 128GB琴日到咗, 開心使用中
巴打你幾時訂架?
拖到而家都未有行貨???
係咪唔打算係香港出???

佢咁多問題解決左先
n6 仲未收到7.1.1 有無用後report

刷 ota zip
唔洗unlock 但唔知洗唔洗unroot
未wipe
比7.0快
我上埋geek睇分 multi core高多百幾分
multi tasking 明顯強左
我連續兩個security update都冇ota 一次過上7.1.1 last係5. nov版本
whatsapp 相機依然大問題 同oneplus 一樣 明顯 android ver 版本佢地追得唔夠貼
samsung果堆問題唔大
ois 唔明顯 但相機功能明顯提高
有d minor bug 冇左
你ota 更新會見到冇左on9 白色loading app 等待 會backgroud 做晒
功能同n6p分別唔大 只係性能差別
值得升 7.0太多小問題 同拖慢system好多
拖到而家都未有行貨???
係咪唔打算係香港出???

佢咁多問題解決左先

唔寄望會出
google唔小 pure android 版本既電話冇係香港出
moto x
m9
呢d有pure 版 但香港鬼影都冇 都幾失望

鬼域幾錢?

$8390
有無巴打有興趣?

有興趣
點傾

巴打,你幾時訂架?

我11月13號左右訂,又係大黑128, 嘈到比佢cancel order...

去到12月第2個星期,見隔離有巴打話,威脅佢cancel order就即刻 收到security check 及出貨

我咪跟住做囉。 佢即覆我email 話refund pending approval.
我淆底,回email 話唔洗咁急既,我仲可等到Christmas後... 佢唔啋我。

2日後就refund approval,跟手收到refund, 仲賺左$40蚊㖭。

對上一封e-mail佢話會放我入priority list, 但到依家都係無聲氣

fyi, 我11月14號訂嘅黑色Pixel XL 128GB琴日到咗, 開心使用中
巴打你幾時訂架?

我係早你一日訂架!

Order Date: Sunday 13 November, 2016

Order Total: £745.14

被取消。

琴日先去鬼域買,貴9舊
有無巴打有興趣?

有興趣
點傾

巴打,你幾時訂架?

巴打你幾時訂架?

我係早你一日訂架!

Order Date: Sunday 13 November, 2016

被取消。

琴日先去鬼域買,貴9舊

但係幾好笑 其實我專登早兩日打去ulm問
話我已經喺隊頭 不過我又冇問點解拖咁耐
佢即刻email我做security check我然後即日就寄出
所以如果有巴打訂咗未有消息可以打去問吓
做嘢應該會快手過email
有無巴打有興趣?

有興趣
點傾

巴打,你幾時訂架?

巴打你幾時訂架?

我係早你一日訂架!

被取消。

琴日先去鬼域買,貴9舊

但係幾好笑 其實我專登早兩日打去ulm問
話我已經喺隊頭 不過我又冇問點解拖咁耐
佢即刻email我做security check我然後即日就寄出
所以如果有巴打訂咗未有消息可以打去問吓
做嘢應該會快手過email

叻! 巴打抵你收到機!
想問細機香港用應該買
G-2PW4100 定 G-2PW4200i
想問細機香港用應該買

G-2PW4200

G-2PW4100<—美版嚟
想問細機香港用應該買

G-2PW4200

G-2PW4100<—美版嚟

thx bro
忍唔撚到, 係鬼域扑左部Pixel XL 128, 正到hihi 同我部閪米Mix 拍住用唔錯, 主力機都係用番正常少少既機好

依家買Pixel C 會唔會唔埋智?
依家買Pixel C 會唔會唔埋智?

二手可以買黎玩下,一手太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞