[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
老老實實 短短兩個月
已經有鏡頭, audio,random freeze 問題。

賣到咁貴又問題多多真係愈來愈買唔落手

最大問題係冇行貨
咁嘅價錢有問題真係
老老實實 短短兩個月
已經有鏡頭, audio,random freeze 問題。

最大問題係冇行貨
咁嘅價錢有問題真係

其實google野香港用真係打哂折 佢d selling point 香港好多唔太岩用
想問下邊度多啲PIXEL XL 套揀 淘寶好似都係得幾個款

想要好似而家IPHONE都有啲人用大理石紋
又或者好貼好薄又夠硬嘅透明殼

有無介紹
近幾日唔知做乜啲電似倒水咁
啱啱reset完唔知會唔會好啲

利申: 完全冇事
見你地個個都揀英水,咁英水係咪用到香港4G?
老老實實 短短兩個月

最大問題係冇行貨
咁嘅價錢有問題真係

其實google野香港用真係打哂折 佢d selling point 香港好多唔太岩用

用緊Nexus 6 未有大問題
Nexus 5x 用家想問
美國嗰邊唔係維修話無零件退錢咩
但係早幾日拎咗去整
本身USB port 同 fingerprint sensor 壞咗
佢都話有得整 仲問唔問加唔加兩舊水整埋個電 是咪出去換唔使呢個價?

LG 永久Black List
之前係美國買5x 中左bootloop
上個月未過保 見有refund就寄左返去整
佢第一個reply叫我揀full refund或者G4
之後我要full refund 又話個programme完左
我同佢話開頭話有架喎
之後佢而家offer我G5或者再review個case

LG 狗也不屌
nexus 6p bootloop 收皮, 當初o係Android 無解OEM, 而家入Fastboot Unlock 唔到, 亦都鎖左唔畀刷factory img,
remote oem unlock is not allowed

有冇辦法o係 fast boot unlock 部機

PS 過左一年冇幾耐, 係未冇保, 港行黎
nexus 6p bootloop 收皮, 當初o係Android 無解OEM, 而家入Fastboot Unlock 唔到, 亦都鎖左唔畀刷factory img,
remote oem unlock is not allowed

用緊stock recovery 定 TWRP recovery?
如果係TWRP, 就可以apply 任何full image zip file
如果係stock recovery, 就可以apply stock full OTA image 試一試
https://developers.google.com/android/ota

用緊stock recovery 定 TWRP recovery?
如果係TWRP, 就可以apply 任何full image zip file
如果係stock recovery, 就可以apply stock full OTA image 試一試
https://developers.google.com/android/完ota

ADB Sideload 完, 去番 Recovery, Reboot System 後, 仍然會o係Google logo bootloop

MHC19Q & NMF26F 都試過

去recovery 睇番仲係MHC19I

之前係美國買5x 中左bootloop
上個月未過保 見有refund就寄左返去整
佢第一個reply叫我揀full refund或者G4
之後我要full refund 又話個programme完左
我同佢話開頭話有架喎
之後佢而家offer我G5或者再review個case

我叫佢再睇個case啦
佢又話淨係可以offer repair
我最後嘈佢 次次回覆都唔同
同埋要g5算 唔想再煩
寄到返嚟即刻賣左佢
想買新機
7plus好定pixel
想要pixel xl但死都未出港行
唔通逼人玩7plus
想買新機
唔通逼人玩7plus

same here, 一直用開nexus 機,但家陣隨時被佢迫到轉iphone 7 plus

喺高登果陣都叫咗唔好等

一早轉咗7plus
如果oneplus3t 早啲出都仲可能用android
想買新機
唔通逼人玩7plus

same here, 一直用開nexus 機,但家陣隨時被佢迫到轉iphone 7 plus

Iphone 7plus都唔係話差既
我自己比較抗拒有兩個原因
一係我本身用緊iphone6仔,依家想買新機娛樂用而6仔返工用,唔想再買iphone
二係7plus冇左3.5mm,本身成日聽歌用轉插好煩
V20音質好但lg

wakelock正常
doze正常
係咪即係舊電打柴
想問點樣買nexus 5x最平?

wakelock正常
doze正常
係咪即係舊電打柴

我都覺最近部5x倒水咗,懷疑係最新版lihkg太食電事
battery usage食得最多電嘅app就係lihkg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞