[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
而家部電話死死地,見nexus6賣緊千零好似幾抵買,仲有冇其他好選擇?
budget大約$3000左右啦

Nexus 6 OK , Moto 都問題不大
末代 Nexus 真係夠晒威水,出得兩款居然兩款都出事

LG 華為垃圾
港行啊

冇任何消息
買左pixel兩個禮拜
呢幾日同frd去旅行先感受到個camera嘅強大
尤其原來前鏡原來都有HDR+,日落用黎自拍真係好勁,人同景都好detail冇爆光/黑面
啲iphone frd都要借部機黎影

HTC OK 架,雖然唔夠Lumia 950 XL 勁

sensor 同 software 都唔係 HTC 嘅,關佢事?
6p SGP殻全新 有冇人岩
末代 Nexus 真係夠晒威水,出得兩款居然兩款都出事

LG 華為垃圾

啱啱留意到huawei 部mate 9 pro...好似都幾好...
福仁有Pixel 透明套同一般貨色玻璃貼賣
fedex 拎咗件 終於就到

pixel?
大家pixel用咩殼
部機有啲滑
諗緊spigen rugged armor定tough armor
大家pixel用咩殼
部機有啲滑
諗緊spigen rugged armor定tough armor

用dbrand 等caudabe 0.35mm
嘩屌頭先部5x bootloop,依家開得返

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料
睇睇下youtube突然成個畫面freeze

我flash rom 6.0.1 最近成日都hang自己重新開機
夜晚訓左 佢自己重新開機,攪到鬧鐘唔響

拎去LG整啦巴打,依樣野硬件問題無得避

水貨
我係flash第三方6.0.1 rom唔係image ota上
所以唔肯定是否硬件問題
flash第三方 7.1 rom有無問題?

依樣真係唔知
但都係嗰句,硬件問題軟件點都解決唔到
買左pixel兩個禮拜
尤其原來前鏡原來都有HDR+,日落用黎自拍真係好勁,人同景都好detail冇爆光/黑面

sensor 同 software 都唔係 HTC 嘅,關佢事?

唔通你覺得Google 之前有研究鏡頭經驗? 調較未又係HTC 攪。
又收到 OTA
今晚返去 flash N4F26I 先
買左pixel兩個禮拜

唔通你覺得Google 之前有研究鏡頭經驗? 調較未又係HTC 攪。

咁5x個鏡頭係lg搞?6p個鏡頭係華為搞?
但lg同華為都冇其他機用imx377wo🤔
有冇用緊pixel嘅巴打可以答下我啊
想問下如果用耳機聽歌,音質會唔會好差啊?
利申:對音質唔算太大要求,之前用HTC butterfly 2同Lg g4都覺得滿意
有無人ULM訂左pixel近期到手??

我11月尾訂到依家仲未有, send e-mail又唔覆
利申:對音質唔算太大要求,之前用HTC butterfly 2同Lg g4都覺得滿意

今晚返去用對訂造IEM同Wave試完答你
6p SGP殻全新 有冇人岩

推推,唔好哂左佢

pixel?

係呀 細黑128 用緊嚟覆你
大家pixel用咩殼
部機有啲滑

用dbrand 等caudabe 0.35mm

有冇邊到有玻璃Mon 貼買

pixel?

巴打都係ULM訂?

今晚返去用對訂造IEM同Wave試完答你

等你

pixel?

巴打都係ULM訂?

係 11月21號訂 尋日上晝送到

pixel?

巴打都係ULM訂?

我遲你幾日27號訂, 不過我訂左大機

依家每個星期都會send封e-mail問佢

pixel?

巴打都係ULM訂?

巴打有冇email催佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞