[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
部pixel好撚食電

我部又ok喎有冇睇咩apps食電呀
細機定大機好?
個moon大半吋但比多一千,好似唔係好值
同埋32gb 夠唔夠用,我見Ulm 得32gb in stock
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

會發生嘅遲早都會發生,唔關 update 事

但update會導致大量寫入emmc,加快死亡

咁啫係其實如果壞過一次換咗粒emmc都好快有第2次同樣事情發生?
上星期磗咗即刻拎去lg整 前幾日先拎返 本身諗住可以全數退款
部pixel好撚食電

same
一樣用法,10仔可以頂多4,5個鐘
部pixel好撚食電

same

點解battery rating會話htc10比pixel差既
正常咁用舊電我可以用成日
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

今年7月買嘅Nexus 5x表示無事
部pixel好撚食電

same

點解battery rating會話htc10比pixel差既

同問
大家睇開邊個battery rating好推介?
我睇gsmarena
今朝上網睇Pixel XL除左白32GB係有貨之外其他再推遲到19號, 聖誕拎機都應該無望
買左pixel 32gb 留名
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

我上年買嘅 flash 過幾十次都未爆啦
用左 9個用nexus 5x韓水 16gb

更新咗7.1.1 彈app多左 ho sad

ram唔夠是原罪 相機幾好

舊電真係太細 勉強夠用
部pixel好撚食電

same

十仔screen on time 最多5個鐘
部pixel好撚食電

same

video playback 輸比amoled 係正常
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

flash上 7.1.1 同update上 7.1.1 有無唔同?

我部5x水一買返黎就unlock左
flash左6.0.1 rom就唔敢flash上 7.0
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

上年12月買未flash 過表示一過保即刻賣撚左佢
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

agger
之前係7.0同6.0.1係咁flash咪又係咁
uo
今朝上網睇Pixel XL除左白32GB係有貨之外其他再推遲到19號, 聖誕拎機都應該無望

即刻轉白32
pixel粒電比nexus 5 好左好多

我打捉三粒機都係三分一度
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

agger

又係你
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

agger

我都flash左不少於廿次rom 無事。。
再咁等 真係好想買op3t
op3t 相機都有pixel 8成 識手動mode仲好
N5X收到7.1.1了
我而家仲係6.0.1

點解唔升?

唔係話硬件問題咩

agger

我都flash左不少於廿次rom 無事。。

睇彩數姐
唔好彩中撚咗就先行…
細機定大機好?
個moon大半吋但比多一千,好似唔係好值
同埋32gb 夠唔夠用,我見Ulm 得32gb in stock

真係睇你用慣大定細
pixel有得無限upload相嗰啲32gb應該都夠 真係等唔切咪狗衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞