[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
直接打去Google store support,過保都會同你換部新機(bought via Google store Nov 2015) ,我今日就拎到新機啦。搵華為咪收鳩你2400 話換底版兩星期前呢度問過咪又無人知點搞,最後直接打去google就搞掂晒

btw, 已經響鬼域出左pixel xl

你是咪打 800-906-838 ?
今日部 6p 突然 bootloop, stuck 左喺 google.
直接打去Google store support,過保都會同你換部新機(bought via Google store Nov 2015) ,我今日就拎到新機啦。搵華為咪收鳩你2400 話換底版兩星期前呢度問過咪又無人知點搞,最後直接打去google就搞掂晒

今日部 6p 突然 bootloop, stuck 左喺 google.

yep 快d打去換部新機啦
嘩屌頭先部5x bootloop,依家開得返

最後都係去左LG整
1月啦,有港行未?

yep 快d打去換部新機啦

佢有冇問三問四?
1月啦,有港行未?

唔是要五月先有咩?

最後都係去左LG整

升左7.0?
1月啦,有港行未?

唔是要五月先有咩?

佛誕都似

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料
睇睇下youtube突然成個畫面freeze

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

btw lg旺角個維修部同睇街症無分別,多人到呢
等左個半鐘先到我
fedex 拎咗件 終於就到
有無人答我n5x手動flash 7.1會唔會出事

定係Ota先出事

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

我flash rom 6.0.1 最近成日都hang自己重新開機
夜晚訓左 佢自己重新開機,攪到鬧鐘唔響
有無人答我n5x手動flash 7.1會唔會出事

定係Ota先出事

我係手動flash factory image上7.0,ota上7.1
不過升左7.1成個月先黎bootloop,依樣野真係好睇彩數

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

我flash rom 6.0.1 最近成日都hang自己重新開機

拎去LG整啦巴打,依樣野硬件問題無得避

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

等左個半鐘先到我

上次我等左兩個半鐘
我已經閒日1pm上去
以後唔買lg
htc book左時間上去 半個鐘搞掂

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

等左個半鐘先到我

上次我等左兩個半鐘
我已經閒日1pm上去
以後唔買lg

經過今次真係對LG無晒信心 ,之前都係用N4

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

等左個半鐘先到我

上次我等左兩個半鐘
我已經閒日1pm上去
以後唔買lg

一向對lg冇咩好感
之前買5x 都係貪nexus 同埋$3000真係冇咩選擇

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

等左個半鐘先到我

上次我等左兩個半鐘
我已經閒日1pm上去
以後唔買lg

一向對lg冇咩好感
之前買5x 都係貪nexus 同埋$3000真係冇咩選擇

我係貪google上年5月大減價先買

最後都係去左LG整

升左7.0?

升左成3個幾月先黎料

拎去LG整啦巴打,依樣野硬件問題無得避

水貨
我係flash第三方6.0.1 rom唔係image ota上
所以唔肯定是否硬件問題
flash第三方 7.1 rom有無問題?
想問下而家仲有邊度買到5x
LG blames cheap USB Type-C cables as cause of bootloops on the V20

http://m.gsmarena.com/lg_blames_cheap_usb_typec_cables_as_cause_of_bootloops_on_the_v20-news-22252.php

LG咁解釋

叫 LG 去食屎啦

LG真係永不錄用 好撚垃圾 得個平字係有代價

希望整完頂到去pixel 2
5x 又壞 5又壞, 仲要衰同一樣

LG 連WP7 都可以整到Hand 機,咁你諗下佢啲設計有幾好
買左pixel兩個禮拜
呢幾日同frd去旅行先感受到個camera嘅強大
尤其原來前鏡原來都有HDR+,日落用黎自拍真係好勁,人同景都好detail冇爆光/黑面
啲iphone frd都要借部機黎影

HTC OK 架,雖然唔夠Lumia 950 XL 勁
之前係美國買5x 中左bootloop
上個月未過保 見有refund就寄左返去整
佢第一個reply叫我揀full refund或者G4
之後我要full refund 又話個programme完左
我同佢話開頭話有架喎
之後佢而家offer我G5或者再review個case

用緊Nexus 6 , 真心唔好出7.1.1 , 怕佢又獲。
其實google 係咪已經放棄香港市場?
咁耐都冇行貨

好多地方都未開賣啦

其實係咪HTC 問題??

HTC 齋代工,Google 問題大啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞