[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
部5x上左7.1.1好似順左 又可以再戰多一年

巴打要有迎接 bootloop 準備

差唔多每部5x都係計時炸彈,巴打小心

我果部已經死撚左

無拎去整?

水貨嘛

即係5X唔升7.0就一定無事?我有屋企人用緊5X都叫佢唔好更新...

我自己用6P都唔知升唔升好...

6p 升左 7.1 bootloop

Google 官方自己認咗頭係硬件問題先導致 bootloop ,咁所以有人話即係升7.0係加快 出現 bootloop,就算唔升都只係遲啲出現
治本方法係換走出問題嘅零件

如果bootloop過,拎過返lg換底板。
係咪咁就唔會再bootloop㗎啦?

我拎去整嗰陣都有問過,個staff話唔會再bootlloop

how much
部nexus5x用左差唔多一年, 周不時輕機, 舊電成日發熱(無開任何app都會)

我覺得係兩個 a57問題

我 flash elementalx 之後較慢左兩個a57
部機即刻唔熱

終於搵到個合心水嘅bumper同埋mon貼

係邊 幾錢

你要我有backer discount code添
當年一出Kickstarter即back左,有永久折扣

咁姐係咩價位

望落好似mon向下放,mon都會掂到台面咁?

咁姐係咩價位

唔會,升起左少少

咁姐係咩價位

官網價75折

個mon貼有咩特別嫁

理論上你搵槌仔打落Moon都唔會爆,實試係跌落地唔會爆,以前用係iPhone救左幾次命

缺點係始終係膠,大概3-4H會快花
想問下最平係咪ulm
想出32細 鬼域都要成6k

咁姐係咩價位

唔會,升起左少少

見人啲評價最主要負評在佢power同volume掣難按,呢點你點睇
nexus 6 屌左7.1.1
好開心 快左
想問下最平係咪ulm
想出32細 鬼域都要成6k

ULM應該係食水唔深, 同埋依家英鎊又平左

不過有排你等, 我等左1個半月都未有機

咁姐係咩價位

官網價75折

個mon貼有咩特別嫁

理論上你搵槌仔打落Moon都唔會爆,實試係跌落地唔會爆,以前用係iPhone救左幾次命

求code

唔會,升起左少少

見人啲評價最主要負評在佢power同volume掣難按,呢點你點睇

As always
比以前第一代好左,但新材料聽聞無咁耐用

個mon貼有咩特別嫁

求code

只能代買,跟我名的

個mon貼有咩特別嫁

求code

只能代買,跟我名的

巴打可以點搵你買?
mon 貼一 set 係有一張定兩張?

求code

只能代買,跟我名的

巴打可以點搵你買?

一張貼,非全包同近期質素差左,戴定頭盔

無pm都諗緊點搞好⋯

求code

只能代買,跟我名的

巴打可以點搵你買?

無pm都諗緊點搞好⋯

留低telegram id囉
部5x上左7.1.1好似順左 又可以再戰多一年

巴打要有迎接 bootloop 準備

差唔多每部5x都係計時炸彈,巴打小心

我果部已經死撚左

無拎去整?

水貨嘛

即係5X唔升7.0就一定無事?我有屋企人用緊5X都叫佢唔好更新...

我自己用6P都唔知升唔升好...

6p 升左 7.1 bootloop

Google 官方自己認咗頭係硬件問題先導致 bootloop ,咁所以有人話即係升7.0係加快 出現 bootloop,就算唔升都只係遲啲出現
治本方法係換走出問題嘅零件

如果bootloop過,拎過返lg換底板。
係咪咁就唔會再bootloop㗎啦?

我拎去整嗰陣都有問過,個staff話唔會再bootlloop

how much

我仲喺保養期,唔洗錢

求code

只能代買,跟我名的

巴打可以點搵你買?

無pm都諗緊點搞好⋯

tw寄過黎?要幾耐同使唔使加運費

無pm都諗緊點搞好⋯

一星期左右,夠25USD免郵費,佢地都係台灣郵政寄過來

無pm都諗緊點搞好⋯

一星期左右,夠25USD免郵費,佢地都係台灣郵政寄過來

有啲興趣但係又對spigen呀otterbox呀個啲套有興趣,好難諗
終於拎返部5x,成塊底板換咗

整左幾錢? lg整?

整左幾錢? lg整?

仲喺保養期所以唔洗錢
喺LG整

整左幾錢? lg整?

仲喺保養期所以唔洗錢
喺LG整

早你一個月壞又係未過保
佢都係成塊底板換俾我 但有少少後悔唔叫佢順手換埋粒電
n6 仲未收到7.1.1 有無用後report

整左幾錢? lg整?

仲喺保養期所以唔洗錢
喺LG整

早你一個月壞又係未過保
佢都係成塊底板換俾我 但有少少後悔唔叫佢順手換埋粒電

屌我依家都後悔緊
但電池好似得六個月保養,換電應該要錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞