[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
黎緊5x係咪唔好up好

水貨撚 表示照up左 升左咁耐都無事

巴打你真好彩
我嗰部行貨,前機主都拎過去整bootloop

我行貨仲有保玩得起,我會報告

我兩部英國 5X 咪又係未出事冇事
nexus 6 留名
等換下代pixel

下一代出香港多數都係得個望字,Google唔係好睇香港市場(睇返以往親生仔d發售時間)

都係果句, 日本都未有, 香港好難有

美國開售咗成2個月,自己個市場都未夠貨,其他地方真係唔駛諗

我覺得佢地recall左批未出街既大黑機,返廠fix番個camera. 所以影響出貨量。
加上note柒出事,當然供不應求。
之前影相有暈的,大部份係大黑。
香港幾時先有得賣呀
nexus 6 留名
等換下代pixel

下一代出香港多數都係得個望字,Google唔係好睇香港市場(睇返以往親生仔d發售時間)

我覺得佢地recall左批未出街既大黑機,返廠fix番個camera. 所以影響出貨量。

影相有暈係軟問題唔駛recall 既,cam變色就未知軟硬。總之港行有排等,一係買水一係揀第部
nexus 6 留名
等換下代pixel

影相有暈係軟問題唔駛recall 既,cam變色就未知軟硬。總之港行有排等,一係買水一係揀第部

當比美國佬做下白老鼠先
不過我覺得港行出得黎
用835 660既2017旗艦機都差不多出
nexus 6 留名
等換下代pixel

當比美國佬做下白老鼠先
不過我覺得港行出得黎
用835 660既2017旗艦機都差不多出

係,我係前幾個回覆都有講過
nexus 6 留名
等換下代pixel

唔好玩啦,明明就係 hardware 問題,係 lens 同玻璃嘅 arrangement 引起嘅
Google 話 software 可以 fix,其實係用算法整走佢,唔係代表因為 software 問題引起呀
黎緊5x係咪唔好up好

我係expansy買,雖然佢話包12個月保養,但都唔敢update
黎緊5x係咪唔好up好

我係expansy買,雖然佢話包12個月保養,但都唔敢update

根本唔關6.0定7.0事
係1年倒粒emmc會壞...
如果係software問題 google神早fix左啦
<blockquote><blockquote>黎緊5x係咪唔好up好

水貨撚 表示照up左 升左咁耐都無事</blockquote>

我係expansy買,雖然佢話包12個月保養,但都唔敢update</blockquote>
根本唔關6.0定7.0事
係1年倒粒emmc會壞...
如果係software問題 google神早fix左啦

係hardware 問題,但又無講邊批貨有事
黎緊5x係咪唔好up好

我部早两個星期壞mon
寄咗比佢整
幾日就拎返用得行得
update壞咗都應該會整掛
黎緊5x係咪唔好up好

我部早两個星期壞mon
寄咗比佢整
幾日就拎返用得行得
update壞咗都應該會整掛

淨係寄機比佢就得?
n5 moon裂撚哂
撐唔到
諗緊g5定htc 10好
n5 moon裂撚哂
撐唔到

pixel
n5 moon裂撚哂
撐唔到

pixel

算,決定繼續忍
部機壞左喇叭諗住拎去整
襯仲有保養諗住UNROOT+FLASH STOCK+RELOCK BOOTLOADER

點知UNROOT同FLASH完STOCK之後
發現DEVELOPER OPTION 個OEM unlocking個度灰左
有冇巴打可以賜教#ADORE#
部機壞左喇叭諗住拎去整
襯仲有保養諗住UNROOT+FLASH STOCK+RELOCK BOOTLOADER

發現DEVELOPER OPTION 個OEM unlocking個度灰左
有冇巴打可以賜教

正常呀,你係 unlock 咗呀嘛
部機壞左喇叭諗住拎去整

有冇巴打可以賜教

但係我想RE-LOCK個bootloader個時又話我未tick
部機壞左喇叭諗住拎去整

有冇巴打可以賜教

但係我想RE-LOCK個bootloader個時又話我未tick

你肯定你唔係打錯咗 unlock 嗰個 command?
不過我未試過亦唔諗住 relock 所以唔好問我
其實點解5x 冇battery case
幾時先捨得出行貨
就黎忍唔到手走去買moto z
如果等到s8 出佢都未出我真係轉買s8
部n5 頂唔撚順
如果等到s8 出佢都未出我真係轉買s8
部n5 頂唔撚順

有s835 cpu梗買新啦
用開 nexus 嘅竟然會想轉 shamesung
n6 無7.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞