[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(1) android 全面進場LIHKG

1001 回覆
40 Like 2 Dislike
部5X琴日死咗, bootloop緊,跟住啱啱差返電又開得返

我嗰陣都係boot boot 下 boot得返,但錯覺嚟
仲未有港行

鬼域好貴呀

鬼域大黑128幾$?

先達3禾琴晚 英版大黑128 $8680

我朋友攞貨就$8500

供貨源一樣,應該冇鬼。

諗緊衝唔衝。
鬼域買pixel有18個月保養,大家覺得有冇用?
部5X琴日死咗, bootloop緊,跟住啱啱差返電又開得返

聽講有方法熄左果兩粒A57 core就會真係開得返
疊埋心水換nokia

試下 reflow 塊版仲實際
鬼域買pixel有18個月保養,大家覺得有冇用?

無用
拎返去整樣樣都收你錢
仲未有港行

鬼域好貴呀

鬼域大黑128幾$?

先達3禾琴晚 英版大黑128 $8680

我朋友攞貨就$8500

供貨源一樣,應該冇鬼。

諗緊衝唔衝。

英國賣820鎊,自己諗,退稅得係百貨內的Carphone先做到,成本點都七千八

利申:自己親身Selfridges買

終於搵到個合心水嘅bumper同埋mon貼
唔知大家有冇呢個問題

我部Nexus 5成日個前鏡頭都開唔到,但係熄機開機後又冇問題。

就好似咁

有冇解決方法?

有,個方法你已經講左出黎

咁有冇長遠啲嘅解決方法

換機

係邊 幾錢

係邊 幾錢

你要我有backer discount code添
當年一出Kickstarter即back左,有永久折扣
部5x上左7.1.1好似順左 又可以再戰多一年

巴打要有迎接 bootloop 準備

差唔多每部5x都係計時炸彈,巴打小心

我果部已經死撚左

無拎去整?

水貨嘛

即係5X唔升7.0就一定無事?我有屋企人用緊5X都叫佢唔好更新...

我自己用6P都唔知升唔升好...

6p 升左 7.1 bootloop

Google 官方自己認咗頭係硬件問題先導致 bootloop ,咁所以有人話即係升7.0係加快 出現 bootloop,就算唔升都只係遲啲出現
治本方法係換走出問題嘅零件

如果bootloop過,拎過返lg換底板。
係咪咁就唔會再bootloop㗎啦?

係邊 幾錢

咁姐係咩價位

噚晚up咗上7.1.1今朝部5x玩咗一陣就自動熄咗再開唔番, 啱啱過咗一年, 攞上去lg係咪冇得整?

係邊 幾錢

咁姐係咩價位

官網價75折
部5x上左7.1.1好似順左 又可以再戰多一年

巴打要有迎接 bootloop 準備

差唔多每部5x都係計時炸彈,巴打小心

我果部已經死撚左

無拎去整?

水貨嘛

即係5X唔升7.0就一定無事?我有屋企人用緊5X都叫佢唔好更新...

我自己用6P都唔知升唔升好...

6p 升左 7.1 bootloop

Google 官方自己認咗頭係硬件問題先導致 bootloop ,咁所以有人話即係升7.0係加快 出現 bootloop,就算唔升都只係遲啲出現
治本方法係換走出問題嘅零件

如果bootloop過,拎過返lg換底板。
係咪咁就唔會再bootloop㗎啦?

我拎去整嗰陣都有問過,個staff話唔會再bootlloop

噚晚up咗上7.1.1今朝部5x玩咗一陣就自動熄咗再開唔番, 啱啱過咗一年, 攞上去lg係咪冇得整?

有,但係要比百五蚊檢查費先,維修費另計
LM

係邊 幾錢

咁姐係咩價位

官網價75折

個mon貼有咩特別嫁
pixel升7.1.1有冇伏

已入手細機32gb 開心使用中

佢自己都認係佢硬件問題但又要我地俾錢
部nexus5x用左差唔多一年, 周不時輕機, 舊電成日發熱(無開任何app都會)

佢自己都認係佢硬件問題但又要我地俾錢

所以呢個牌子加華為應該永不錄用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞