[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
我平時有界坑,gel埋一邊
髮質就硬,一訓醒個頭髮好似打風咁
Parlux wahl Dyson
咁你理想中既效果同形係?
Panasonic

隻有埋 笠頭(3 6 9mm

1000內
依家多數用手固定左噴啫喱水,但係覺得gel唔夠高,所以想揀岩自己既髮泥或髮膠
點睇風筒dyson supersonic同panasonic na98
新出既dyson airwrap好唔好用
佢紅多過粉 你要粉 就要漂架啦

或者真係唔想漂 可以用推淺去做

咁當然 漂就實靚d

甩左會變左有少少copper

洗頭水 2001 /急急長

齊陰到眉 三個月到下巴 難
一定要濕濕地? 定還是唔濕都得
漂完髮之後想染返深色啲頭髮
點知一個月都無又甩返去金色
有無咩解決方法
唔濕都得,想問髮泥定膠岩?
我無特別覺得邊個有名

時代唔同 唔係做明星 就會有名氣

以前又真係

我反而覺得現今 咁多類型

Eg
韓國
日系
英國經典剪綵

最緊要佢整得到 整得靚 而又比到建議

我覺得

態度勝於 名氣或其他野

付出 包容 愛 學習 謙虛 勤力 積極 正面思想

所以如果你問我覺得好有料既人

我會覺得 係 有態度既人都係有料人

因為你想高而鬆d

同埋最好gel前最好 用風筒吹得靚dd先
師傅唔掂

除左韓仔藥水做到之後

韓國其實 男士都會用卷髮棒 去電

我有d男士都會用呢個方法去做

韓藥水去做-亂少少 但都唔會散同勁鬈

韓捲髮棒去做 -個紋會實dd同整齊d
Thx巴打
問多幾樣嘢
1. 髮質點先可以令佢厚
2. 唔漂 近期有咩日系秋冬色推介?
3. 2001 急急長用完會乾 有咩treatment/product可以做
巴打揾你剪得唔得?
巴打 有隻電髪係電到個頭好一絲絲 好有層次 知唔知邊隻 我講野1999 唔識形容
額高面長鼻高 兩偷頭髮一長就差開哂 應該襯邊類髮型?
風筒一定係Dyson 各類去睇
我自己都用緊

Air新果個 睇實施需要 唔係人人岩

女士 唔算粗頭髮 及肩 再長 既長度非常有用
想top knot 有咩要注意?
有呀 染深色時 溝d基本色落去

甩既時候會無咁金
張國榮頭其實有乜髮型啱佢?
佢冇死而家髮線1定向後移

有冇圖示?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞