[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
李生你好型

點樣越染越多頭髮
黑盒泥(小量)

Lebel /Milton was

三選一
但你想要既效果係望落濕濕地?
如果兩百蚊內 都可以同佢買既

其實家下hair product 都差唔多
日韓歐 我都識

只係結構 同分佈 輕重 層次 唔同

你咁講 你心中都應該有幅圖或有想要既

因為
同色 同紋 基本上我有信心整到8成似
如果天生唔黑 點解仲要漂⋯⋯

霧啡 幼或唔黑底 直接上日本colour就可以

如果你幼 唔黑底 一漂勁淺色 同埋唔玩special色
你呢種情況唔洗漂

你直接上隻 灰灰地既深色日本colour

然後等佢自然fate out 保證靚

日本colour 相對會快fate out
我唔係姓李

但 如果黑色(深 )撞皮膚色(淺

係會令 頭髮同皮膚 分得開同更明顯

如果唔更髮量 或想感覺唔好咁分明

非黑色(唔洗好淺) 撞皮膚色 係會感覺好d

不過都係講結構
佢就係話我天生唔黑 所以上唔到其他色要漂淺啲
我第一次染髮乜都唔識咪由佢搞
我之前返左去補左次架啦 依家再返去同佢地講?
btw日本colour 快fate out咁係咪好快變返金?
有冇d乾身d 想個頭攣左但又唔想好明顯gel過咁 想keep返個型
唔係呀 公司要我知,做分析
其實髮泥 鹽水 定型會唔會過期?
有set野放左係度成年冇用過
樓主,嚟緊想去salon做hair treatment改善毛燥。請問邊款treatment最有效?我有朋友做過kk treatment,但效果太貼太直,我又唔太想

利申冇漂冇染冇電過頭髮,但每日都會用直髮/曲髮夾,所以中後後比較毛燥多開叉

但你再返去同佢地講都係咁
咁之前補染洗唔洗再收錢

無架啦 重點係 上果隻色既選色然後等佢甩

日本colour 係快 但你唔介意咪簡深色d
樓主 我兩邊頭髮就向外生 中間既頭髮就好扁 我平時就中意剷兩邊
所以兩邊好易起角 可以點救
平時只係去快剪剷兩邊後面
想問下如果唔染係咪難d做到呢種層次感?
究竟邊到出現問題 比比鳥髮型hold得一個鐘就散開兩邊好似逗號頭咁?
通常我洗頭 搽blumaan打底,吹頭用晒咩後前吹 逆風吹 cool down 技巧,用埋捲梳
然後再用曲髮夾卷後,再搽blumaan勾線條,再噴黑人頭spray

想整slick back但一耐就變side part,冇晒volumn同detail,變到一執執咁
有無D咩髮型係符合紀律部隊入camp要求 而又唔似大陸狗髮型?
如果本身個頭好易lup,啱唔啱用?
順便問埋市面上d所謂防脫洗頭水有無效?
千其唔好做B5
係混人架
想搵你幫手剪,一直都唔知有咩髮型好剪
天生沙髮 目前topknot緊
長頭髮睇厭哂
如果電直 有咩意見

淨係想留番個正常頭 唔介意keep住電 thx
入到黎可唔可以問髮型師點剪好睇 完全唔知點剪先岩自己
有既 日本野
通常我就 3 6 溝各半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞