[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
點樣可以整到呢種效果
想問頭髮好硬,兩邊成日樹起 可以點搞
M咋喎 好小問題啫

我都好M 但平時無人覺
吹頭 或電左佢

如果gel完都咁

得3種可能

1)頭髮太長 或你好小頭髮

2)你吹得衰 或用既gel唔好

3)剪得衰

但你呢種問題 係電好常解決到既
100% set

長度偏短+ 一隻大既捲髮棒(38

而且set之前有打底
我天生亂毛,髮質勁粗,又硬,硬到可以唔用髮型產品都整到allback好似尻毛咁,有咩辦方搞搞佢
之前畀個師傅漂到啲頭髮梅晒 可以點樣令到啲髮質變返好? 同埋菱形面襯咩髮型?
頭髮比人剪薄曬,勁易散,去到第2個月就會好樣衰,就忍唔住去剪
咁我係咪應該比啲恆心留番厚多頭髮,唔理過渡期
電髮其實keep到幾耐 我而家狀態係一個月就已經要剪一次頭髮 唔係就已經會塌頭 但係成個頭都係6-7cm左右長 算唔算長 如果電咗髮可以幾耐剪一次
有呀 得電 但唔係電直佢

係夾到佢有少少彎 自然d
髮尾好乾燥
已經keep住用開髮尾油
有咩牌子既產品可以改善下?

但都可以將周邊或底位 或本身唔需要留長既方法修返靚

起碼無咁衰
髮尾油 係styling product

唔會令你頭髮慢慢變好

係洗護產品/treatment 先會

唔好 誤會

日本牌子lebel (m in jp)

同埋最好有習慣久不久做treatment (用埋導入夾去做
呢期長頭髮興咩色?日本仔果隻髮型
樓主知唔知鬼剃頭應該點搞
我整呢隻 好襟興 男既中長度或中 都岩

想問拎呢兩張相叫髮型師照剪.會唔會有機會失手剪到大陸仔鮑魚刷頭咁
幾靚 係咪叫灰啡
有冇天然護髮素好介紹
Hi巴打 想問下如果我中長髮 之前整咗babylight 而加頭頂又生長咗大概8cm
如果我之後想keep翻啲highlight同套隻紫灰上去 但而加個頭嫌佢仲係有啲黑同橙 咁再成頭漂會唔會無哂啲highlight 頭頂又可以點同啲highlight駁翻好 無咁突兀
Sry好多問題 始終學生 無咩budget唔敢直接上salon叫髮型師幫我搞 驚一頸血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞