[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
正常係 濕水果時落styling product

然後用風罩烘乾

但你而家既吹法係點?
而你吹完又覺得個效果點
電到咁頭頂大約要留幾長
起碼到鼻梁

有無其他角度 同埋 黑色會變左第2樣野
想問幾個問題
1. 漂完染啞灰通常last 到幾耐
2. 甩晒係咪要再染 成日染都偏貴
3. 黑頭髮生返出黎係咪得返再漂or 染深色兩個選擇
想電個內捲 電好定日日夾好
頭皮好紅可以點解決
1) 配何返上色洗頭水 個零月都一定可以 而且之後都可以keep到唔會超黃

2) 甩曬就要 不過唔重新漂過其實都唔會太貴

3) 所以其實有d都可以襯到生返出黎黑色既挑法

以前挑過highlight 或漸變果類 個漂底做到好

再上色只係好小既事
想問下頭細 樣細 想成熟d有咩髮型好介紹
成27 28 歲 出街比人當dse
請問如果我面形長下巴尖 額頭同頸又好長
係咪一定要留陰先岩?
另一問題係 我個頭唔明點解剪極都好厚
就算髮型師幫我係中間剪薄左都好厚
但佢又話唔可以剪太碎 因為會向外飛飛下
咁我應該點好?
呢兩個問題我已經煩惱左好耐 希望有方法解決
想問下個問題
洗完頭之後個頭起哂一塊塊嘅頭皮出黎,咁應該係頭皮太乾?如果係咁嘅話有咩洗頭水介紹?唔該哂
樓主 tg左你 求覆

黑色會變成點
咩長度

如果及肩 唔電好過電

因為及肩都係要靠自己吹或輕輕夾

好多網上既都標榜唔需要再夾再搞
但其實係因為咁岩呢個長度會落到肩

咁頸位同骨位頭髮會跟住左 唔吹 一定唔靚

如果岩岩係肩上 或長過 就會好d

頭皮因咩事紅先 仲有無其他症狀同問題
電永久之前有冇得預電一次睇下個效果
廢時電完先發現唔係好啱自己心水
之前染過色再染返黑 染返黑之後個零月又染返其他色 完全唔上色
上網睇到話唔漂既情況下半年可以再染 真唔真?本人男
到鎖骨 係咪吹都得
無其他症狀呀係紅咋成日
些些你巴打
Hello巴打,
想請教下女士有無咩防脫洗頭水套裝介紹,
同埋男士如果用開啫喱水,有無介紹可以轉用咩,
有陰係會好好多

如果用結構 斷層 內建剪輕左

都會好好多

剪碎 要睇點剪 根據個形好執
但如果頭髮好粗生 就可能要靠chemical 幫一幫手
岩岩第一次係巴打到染完髮

過程暢順,解釋清楚,明碼實價

應該會有下次
巴打好有心,揾你剪得唔得
唔係好明第二句者係點 但都唔該晒!

我有用過 同埋我個人產品係比較鍾意用日本野

如果講保養 同埋 護理既話係

佢橙果支係for 頭皮護髮既添
電永久

電完其實三四個月都會無曬個效果咁劑

同埋 其實而家對髮型既要求係高左

相對 都對使用者既技術 (吹頭 gel等 都有要求左

所以我都好講求要教埋你點處理

可以set一次比你睇 但set同電始終都會有出入

或者你有個信得過佢眼光同品味既髮型師
又真係幫你搞得唔錯 試下溝通完 再去 真係信下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞