[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
去真菌洗頭水

用得多係咪會甩頭髮?
哦 咁好明顯係關習慣事

咁你而家會用返d咩洗頭水?

用埋d滋潤d 同埋天然d既野

而且有d有專for 頭皮既護髮素 係養返好個頭皮
巴打 想幫襯你
可唔可以留一留tg

Root sup

同埋睇下d細字
明天早起 聽日再覆
請問如果頭型圓同顴骨/咀嚼肌比較突出
應該剪d咩髮型會面型望落塊面會尖d
ps男士
我係今年8月接左份hairmodel既job做
咁係要比人漂同染個頭既 係用返作地自己產品
但間公司都好出名 GOXDWELL
過程中髮型師都好錫住啲頭髮(好似係)
完左job 2日我就去染返正常顏色
由果陣開始 我個頭日日都甩好多頭髮
甩到好恐怖 沖涼時甩50-60條起碼
成間房既地下都係頭髮
想知咁樣係咪正常
係因為岩岩染完 過多排就會正常
定係要轉洗頭水 定係睇醫生
唔該巴打
巴打你好,想問下頭髮稀疏點算
我男仔嚟,今年先廿歲,但係d頭髮已經好薄好疏,應該點做,或者有冇d生髮水推薦
拿 我自己 都係呢類型

我咁多年都試過好多髮型

得出既結論係

1)唔好剷咁青

2) 頭頂唔可以塌 要有d長度或放大佢(電

尖就唔會無啦啦尖 除非打botox果d架啫⋯⋯

就算點執都唔尖 只係睇落無咁覺闊
女士有一定長度就可以多d方法修飾

但男就⋯⋯
大頭方面 長頭髮定短好 咩髮型岩!
出名呀

但過過地氣

因為漂頭都已經無乜人用佢d野
無論漂粉或colour

唔正常呀

但你有無問返佢可以點幫你搞定點

我之前做hair show 除左小小車馬費
我都會包佢三個月至半年 所有野 包括護理等

過多排睇下情況點

洗頭水都都幫助既 但你呢個情況 等多排或見到你真實情況先答得實你
如果你父母都有脫髮問題

其實 最終都會

用d較好既牌子 抗氧 天然 或有特別功效既會比較好

其實咩生髮果類野 除左錢 時間 同埋你有持之以恆用以外

都好睇埋其他因素 好個人
明白,Thanks巴打
Hello 巴打 想搵你幫手諗下個髮型
係咪tg send張相俾你睇下可以點搞
其實而家個髮型我覺得都okay
只不過想再執整齊啲
一長就好亂

另外想問有無啲咩洗頭水同護髮素品牌推薦
因為用開超市品牌 feel到自己啲髮質比較差同埋電過之後甩多咗頭髮
你上面po果個lebel 係咪唔錯嫁 可以喺邊度買到
想gel到好似你個d咁有層次
係咪d頭髮要薄d
同埋我依家留緊長頭髮
唔知個頭點搞好
我頭髮比較幼同塌,依家留長咗啲頭髮
想試下買啲卷髮器或者直髮夾整到個頭篷鬆啲,令到頭頂髮量睇落多啲
想問下咁樣做算唔算係好方法?我又驚成日夾啲頭髮會好傷 定都係去你度電卷佢會好啲?
謝謝你

濕髮果陣塗咩可以做到呢個效果?有無推介
Ats隻gel鬈

有d好似 以前果種濕濕硬硬既feel

隻質地似cream 又會有少少似gel wet look 果d質地

Cream唔曬 又無wet look 咁水 我影你睇

陣間

係咪波波果枝啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞