[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
點解染深啡色最後都係咁淺色🤔
靚 不過佢幫我每次都係落咗嘢,未試過齋烘乾

前點外線嗰part 唔係好睇得明
係呀我係天生鬈毛燥底。電嗰陣要夾<-即係點夾法,邊方面?
最外最長嗰汁冇乜堆積感 散收收唔鬈,下次試下搽多啲,但係有冇邊類product 係唔會痴立立又做到圖2嘅效果?
平時用cream 或 噴啲較濕嘅gel (唔知叫咩)

唔該晒

想留呢種厚厚地既陰,但我留極都好似空氣瀏海咁
佢要 搖勻用

成份又唔清楚

我好少用鹽水 我用落又唔多覺

因為通常我都係剪好左個結構 教佢地點吹造型 然後泥 好多時spray 都唔洗點用⋯⋯

咁當然本身有chemical 過

但始終styling product 點都對頭皮有負擔

清潔上都要留意

同埋我好少直接噴落去 通常都噴上手 然後hi上去
咁有冇聽過客人話敏感?其實我用咗一支,覺得效果幾好,係聞到陣味驚驚哋⋯另外,有冇邊隻鹽水推介
ss巴打,
想問下我髮質又粗又硬,
但又想電髮可以點搞

驚電完出黎好似成堆草咁
Only 漂粉
咩髮色底上?
較幼頭髮?
染頭髮係咪愈貴愈好
咁佢既然都有方法整到你靚
佢應該都有諗方法比佢自己既客人教識佢地點處理
因為有實物睇係會好理解好多

你地個頭係 髮型師既口碑既來源
教識你地其實都好緊要

N字頭既日本髮油
或ATS抗熱 去gel
電過 或 係得洗頭再黎過
咁又無 其實擔心既話 用我果個方法搽上去係可以

事關我平時 著重教吹頭 同剪果個結構

所以 無刻意靠styling product 去處理開
無咩針對同係呢方面既研究

但佢浸味係的確一般 成份上網其實係會搵到既
唔會阿 用 韓藥水或 夾既方法去做會比較好
岩岩先有個客人講完以前 染髮貴既問題

其實撞岩又夾你 又有心機 又肯用貴野 (又真係識用 就最緊要)

我好怕果d 牌子唔同又會比個客簡 (價錢)
然後 另外用多少少電前電後 護理 或加d保護野 落去做 又收多dd

我自己就慣 自費 然後有需要就一定會 用上

不過 補品既野 有時 太健康既 用唔著都係阻礙
反而令個效果無咁好

前排染咗亞麻綠帶少少灰嘅顏色,但上色前係退色 而唔係漂,想問下可以點補養先會keep得耐啲?
想問男仔要隔幾耐電一次髮先冇咁傷個頭
我一個月前電完,而家個頭得返少少曲
想知自己適合咩髮型
上色洗頸水 用灰 Q8

如果幼髮質 用退色 而又想做得特別小小 退色都係唔錯既選擇
樓主係剪得唔錯
有少少唔舒服 聽日再覆 抱歉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞