[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
Lebel係咪賣髮型護理產品舖頭都有
啱啱Google咗Ats價錢 好似普遍仲平過paimore 上次做咗$1300 瞓醒就已經勁多飛毛毛 髮尾已經唔直
但要肯整同keep
如本身用開超市買既洗頭水

我建議轉左 專業而又好用既牌子(無針對性或特別功能

然後都有問題先 用針對性

Wella sp balance

/ lebel
一星期

但其實以而家既產品 一齊做都無咩大問題

黎緊都想玩下d特別野

我好鐘意睇 日本stylist 既ig

可惜既係
1. 香港唔係太多人接受到
2. 好多工都未必得⋯⋯
有名有圖有答案
可能擺太耐 黑色我果隻?
用咗焗油染髮整咗紅色,都洗到甩咗六七成,而家上blue ash blonde會唔會有好多雜色 係我手賤整到個頭粉粉紅紅
有掛 不過我就直接訂貨 因為我都要用
因為有時怕水貨或入面既質 有唔同

其實paimore 都唔係好貴 只係d人煲到咁

Ats 單係電前 都已經有好多種用法

Paimore做直
不過 係比以前自然d
剩係講直果點 或關於日本風格既野

自然既野 相對係無咁襟
而唔自然既野 隔一排就會自然

如果你好在意 毛毛 亂
但係要自然直既方式去做
其實好快就會打回原形
其實4個月 自然野真係差唔多

唔係價錢取決果樣野 ⋯⋯

同埋 大家都係搬個名出黎去收錢 大於真係理解用法
或做既需要⋯⋯

傳統負離子
同有個 靚既名
但收貴d

但佢地係做緊兩種唔同既野

一種係無咁自然
一種係自然

除左價錢 所需既效果同面對既客人都唔同

就算真係有樣好產品 都要果個人了解同識用先有用

比人整到爛 或本身爛 都有辦法再做chemical 或處理好 比佢現況更好 我都有整過

好睇果個人有無心去了解 研究 同用
Btw樓主真係好有心機

類似咁 但硬多廿倍

男頭髮又硬又直向前生 係咪無得點搞

gel all back 半日頭髮扯到仆街 好痛

呢世人都無咩點轉髮型

每次剪都叫佢鏟兩邊算
冇追post 巴打好似幾pro 搵你剪頭髮既話收幾錢
想電類似內彎,梨花頭既髮型 髮質幼其實係咪keep唔耐?同埋之前做過Kk treatment 同埋染過髮有冇影響?
樓主!
我想問香港有咩salon用日系染髮劑染髮?姐係近年日本好興嘅milbon additchy或者wella illumina
之前喺ig見過人地隻色染得好靚,而且好似話唔太傷頭髮
但香港好似多數salon都係sell用shiseido個隻
就嚟想喺樂天買additchy一劑,二劑返嚟自己染
樓主
我個頭之前染左啡紅色,宜家生返啲黑色出黎
想做babylight,好似第二幅圖咁,但唔電彎
直髮做會唔會唔靚
有無咩色係直髮做babylight都好睇
同埋我宜家咁大約預幾錢到?
唔該哂樓主!

男仔額頭好高,有咩髮型可以推介吓 另外巴打喺邊度做 唔該哂
其實我唔求自唔自然
只係想啲頭髮整齊啲之餘唔好咁傷
見到啲人話熱療無咁傷先比咁多錢做

我天生攣毛唔做直髮日日都生意失敗咁
一做咗直髮就會想keep住做
搞到啲髮尾傷到開晒叉又雜草咁勁打kick
不過我由頭到尾都未試到啱自己嘅髮型師
每次都去唔同地方整
會 上色既野。其實係for維持隻色

唔for 轉

轉得色既都好重金屬
想搵樓主 剪頭髮💇‍♂️
當剪髮 已經滿足或幫唔上忙(造型時

咁就係需要chemical 既幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞