[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
日本仔 8lv + 左extra 灰

單用q8既gray 就可以了

但一樣會盡我既方法做好件事

即使佢係真係以後或一路都唔會指定我

好多年前我都仲有做walkin既時候

都有遇過

如果自己熱衷 同愛既野 受人支持或追棒 咁會係一種鼓勵同支持

就算你真係好介意比多幾十蚊 或者講低句 嗯 你真係剪得好好 如果同樣作為髮型師既我 其實都會好開心
唔係箭豬 原來係公雞 補圖

朋友踢波用完無冧 油頭款既類型(但唔係超令身)

但我無用過 佢係 中長度到 (最長既頭髮 前陰位 大約一部iPhone 6咁長到
好唔該哂你!
係咪用泥加spray已經好夠?
我見有d人d頭好鬼整齊
除左用泥
係咪仲有其他方法呢
闊齒梳或 一個抓或排骨刷都有用
好多謝你咁有耐性答左我咁多問題啊
我儲夠錢我會黎搵你做treatment 架

面長 額高 建議點剪
想問電髮 染髮 係咪真係會甩頭髮
我家族都係廿幾歲開始甩 老豆仲話佢因為染咗頭20歲開始甩
想漂染但好驚
頭髮直同硬 唔知點解永遠gel唔到 all back
好快就塌
Oh我冇tg 不過唔緊要啦 我諗我都係心屬olaplex 下個禮拜就去整 感謝樓主嘅意見
小問題
正確使用好既產品
其實問題不大 雖然極身漂染都係揮發性較強

但以而家既產品 除左少少chemical 感覺之外

都無咩大問題
呢種情況

要用大量打底同吹既技巧

如嫌麻煩 直接電左佢

呢隻就係果隻treatment 鉗

效果真係爭好好好好遠

其實佢係一條片黎既 如果你想睇下 可以email 我

係示範隻鉗 既功能
圓形頭 頭髮軟幼 咩都唔落嗰陣啲頭髮好似cup住個頭咁
但gel極都塌同唔好睇 可以點搞
電染又驚傷頭髮
揾你剪得唔得?
你好,新手代問想知有無tg group 可以share 自己既作品,交流下咁
何謂好嘅產品 去髮型屋係咪好過自己染
有冇好用髮尾油推介
其實今時今日既產品 又真係唔會點傷

無論打底防敏 或鞏固頭髮既野

只要果位髮型師識而又有用又捨得用 就真係無咩問題

就算好乾既 髮質比我電 基本上 做完個感覺仲要比之前好

除左漂 不過漂過既我都唔會點電
基本上係

搵個你信得過既髮型師去搞 已經問題不大

要睇用咩貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞