[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
Olaplex
(關於lasting)
如配合家用洗護既野(無指定一定要用返 但要用靚產品

基本上 一路keep到再做chemical

但其實就算而家既chemical 其實都唔會太乾

因為太多好既產品去用

除非幫你果位 技術又唔好 產品又差
唔係髮質真係無咩野
任何野都有損耗

七年 比佢榮休啦

男 天生鬈

1) 首先我唔覺得 (負離/夾直)既男短 好睇
2) 天生鬈 就算鬈到 ____ 毛咁 都係可以用cutting剪個岩自己既造型

3)格硬要由鬈 做直 點解唔諗個方法 或者剪 去令成個形好睇
咁緊係唔好啦

一定係bb行先

始終都係chemical
會有影響 就算 咩都好 頭髮 都係同你身體有連系既野

暫時忍忍啦

幾貴都唔關事 今時今日
因為產品其實好普及
想問下頭髮啱啱過膊,圓臉嘅女仔適合咩髮型
但係髮量好少而且頭髮好蹋
同埋amika嘅直髮夾好唔好用
唔該哂,咁唯有繼續忍啦
直接上深d預佢甩

唔黑底+ 漂

正常都會甩得快

買定d q8上色洗頭水
呢方面真係比唔到意見你

只係我平時會睇下其他地方既髮型師

只係我留意到 好多都有讀課程果類

而香港好似相對唔興
我幫你問下
睇長度 同厚度

正常髮量

Total
女士到膊落dd 160-180
藥水都會直 負離子夾完會好生硬
麻煩哂!
髮質上 唔大問題 實有方法處理到
最主要取決係個陰到

髮量唔係小到見曬頭皮 搽返d打底泡泡

然後吹下頭 問題不大

Amika 同GHD GHD好d
媽媽既偉大
160-180 係漂粉同雙氧
有咩方法
三角面型,額大而凸而且高髮線,頭頂好平,頭髮幼,基本上all back我已經唔諗,有電過頭髮覺得效果唔錯,但電過兩次效果都唔一樣,見巴打啲成品圖好靚,想了解呢方面有邊種電適合自己
對髮型完全冇咩知識想搵你幫下手
http://t.me/Meisalan
有邊幾個星級髮型師最有料?
剪得你岩心水 又比到意見 整到個頭有人讚
又會教到你 髮型知識

就最好啦
q8 Lakme 去黃 VS鎖色 都買齊晒 都係留唔住我依家個頭既色 好sad
請問依個頭既色係lv幾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞